2 oktober 2014

Bentley Mulsanne

Bentley presenteert nieuw vlaggenschip in Parijs

2 oktober 2014 - Vandaag heeft Bentley op de Autosalon van Parijs met de Mulsanne Speed een nieuw topmodel gepresenteerd. De Bentley Mulsanne Speed is ge├źnt op eigenaren die zelf willen rijden. Dit wordt onderstreept door een vermogen van 395 kW/537 pk, 1.100 Nm aan trekkracht, een instelbaar sportonderstel en 'steering on demand'.
AutoCoach

De nieuw ontwikkelde aandrijflijn, met Bentley's machtige 6¾-liter biturbo V8 als kloppend hart, stuwt de Mulsanne in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en vervolgens door naar een topsnelheid van 305 km/u. Geheel in lijn met de hedendaagse vereisten gaan die prestaties samen met een aanzienlijk verbeterde efficiency, met een brandstofbesparing van 13 procent die zich vertaalt in een 80 kilometer grotere actieradius.

Bentley

Donkere exterieurdetails zetten het karakter van de Speed extra kracht bij, terwijl on-board technologie en connectiviteit discreet aan het zicht worden onttrokken door de hoogwaardige materialen en handvervaardigde details.

Bentley

Naast de Mulsanne Speed vestigt Bentley de spotlights in Parijs op de Mulsanne sedan, die voor modeljaar 2015 is verfijnd. Op het gebied van efficiency heeft de Mulsanne dezelfde upgrade als de Mulsanne Speed gekregen, waardoor de 377 kW/512 pk en 1.020 Nm sterke 6¾-liter biturbo V8 motor voortaan eveneens 13 procent zuiniger is.

Bentley

Andere aanpassingen zijn de kalibrering van de versnellingsbak, met soepelere gangwisselingen als gevolg. Nieuwe kleuren, leersoorten en vernistinten besluiten de lijst van noviteiten.

IkWilVanMijnAutoAf
KwikFit