13 april 2021
 

Bentley Continental GT Speed Convertible

Bentley onthult Continental GT Speed Convertible

Autozine
13 april 2021 | Bentley heeft het doek van de nieuwe topversie van de Grand Tourer getrokken: de Continental GT Speed Convertible. De derde generatie Continental GT Speed Convertible is voorzien van een verbeterde versie van Bentley's 6,0-liter W12 TSI-motor met dubbele turbo's. Zowel de motor als de achttraps transmissie met dubbele koppeling is opnieuw gekalibreerd voor de Speed, zodat ze passen bij de auto. De W12 levert nu 659 pk (een toenamevan 24 pk) en een koppel van 900 Nm. Dat vermogen resulteert in een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 3,7 seconden en een topsnelheid van 335 km/u. Bentley levert de nieuwe open Grand Tourer naast zijn coup├ębroer, de Continental GT Speed, die afgelopen maand werd onthuld.
AutoCoach
Info
Forum

De nieuwe Continental GT Speed Convertible is dynamischer dan voorheen. Hij is ontworpen, werd ontwikkeld en wordt met de hand gemaakt in Bentley's CO2-neutrale fabriek in Crewe. De nieuwe GT Speed Convertible heeft verbeterde chassistechnologie gekregen inclusief actieve vierwielbesturing, een elektronisch achterdifferentieel en de optie van koolstofkeramische remmen. Naast Bentley's actieve driekamer luchtvering met adaptieve demping belooft Bentley Dynamic Ride dat rolbewegingen van de koets zoveel mogelijk worden opgevangen. Bentley gebruikte dit 48V actieve anti-rolcontrolesysteem voor het eerst op de Bentayga en de derde generatie van de Continental GT.

Bentley Continental GT

Het op maat gemaakte cabriodak van de Speed is in 19 seconden te openen of te sluiten, ook rijdend, tot een snelheid van 50 km/u. Het cabriodak heeft een verbeterd afdichtingssysteem, wat bij zou dragen aan een vermindering van het geluidsniveau van drie decibel in vergelijking tot zijn voorganger. Er zijn zeven dakkleuren beschikbaar, waaronder een eigentijdse interpretatie van traditioneel Brits tweed. Zwart, Blauw, Claret en Grijs behoren ook tot de opties. Bovendien levert Bentley acht interieurafwerkingen voor de dakhemel, variërend van New Red tot Magnolia.

Vanbuiten is het vlaggenschip onder meer te herkennen aan de unieke, gesmede 22 inch lichtmetalen Speed-velgen die verkrijgbaar zijn in Dark Tint, met de keuze uit een afwerking in Bright Silver of Black Gloss. Ook hebben de Speed-modellen een Dark Tint-radiatorrooster en een onderste bumpergrille, Speed-zijskirts, een Dark Tint-radiatorraamwerk en Speed-logo's op de voorschermen.

XLLease
Bentley Continental als Mulliner BlackBentley Continental als Mulliner Black
30 november 2021
Bentley presenteert Continental GT SpeedBentley presenteert Continental GT Speed
24 maart 2021
Bentley Continental GT als MullinerBentley Continental GT als Mulliner
15 september 2020
Bentley start productie Pikes PeakBentley start productie Pikes Peak
20 augustus 2020
 

Info

Forum