15 september 2020
 

Bentley Continental GT

Bentley Continental GT als Mulliner

Autozine
15 september 2020 | Bentley Mulliner breidt het Collections-portfolio uit met de Continental GT Mulliner Coupé. Net als bij de deze zomer gelanceerde Mulliner Convertible heeft de koper vele mogelijkheden om de auto geheel naar eigen wens samen te stellen. De Bentley Continental GT Mulliner Coupé beleeft op 22 september zijn wereldpremière tijdens Salon Privé, een exclusief auto-evenement in de tuinen van Bleinheim Palace bij Oxford. Ook de Bentley Mulliner Bacalar wordt hier voor het eerst aan het publiek getoond.
KwikFit
Info
Forum

De Continental GT Mulliner is te herkennen aan exclusieve uiterlijke elementen als de 'Double Diamond'-grille, de bijpassende roosters in de voorschermen en de Satin Silver spiegelhuizen. De auto staat op gelakte en gepolijste 22 inch velgen met zwevende, zelfrichtende Bentley-badges.

Bentley Continental GT

Er zijn acht verschillende combinaties van drie kleuren leer. Op de stoelen, de portieren en de panelen achterin heeft het leer een 'Diamond-in-Diamond'-patroon, met stiksels in een accentkleur. Voor het ruitpatroon zijn bijna 400.000 steken in het interieur verwerkt - 712 voor elke ruit. De ontwikkeling van het borduurproces kostte 18 maanden.

De middenconsole bestaat uit een paneel met ruitmotief, in combinatie met Grand Black walnotenhout en verchroomde accenten. Centraal is een unieke Breitling-klok met een wijzerplaat van geborsteld metaal geplaatst. Rechts op het dashboard is het silhouet van de auto met het Mulliner-logo in het houtfineer verwerkt. In het LED-instrumentarium keert het design van de Breitling-klok in digitale vorm terug.

Bentley Mulliner biedt keuze uit 88 verschillende fineersoorten en -kleuren. Voor een perfect glad oppervlak werd het wortelnotenhout met de hand geschuurd en gepolijst, en vervolgens gelakt in de geselecteerde kleur. Voor een diepe glans worden de lijsten ten slotte nogmaals gepolijst.

De Continental GT Mulliner is leverbaar met de 635 pk sterke 6,0-liter W12-motor en de 550 pk sterke 4,0-liter V8. Standaard beschikt de auto over het actieve stabilisatiesysteem Bentley Dynamic Ride, dat de bewegingen van de carrosserie tegengaat en in bochten voor de stabiliteit zorgt. De Continental GT Mulliner Coupé en Convertible kunnen vanaf oktober 2020 worden besteld. De eerste exemplaren worden begin 2021 afgeleverd.

Als 's werelds oudste carrosseriebouwer vergaarde Bentley Mulliner faam met de creatie van de meest individualistische Bentleys allertijden. Als specialist in maatwerk richt Bentley Mulliner zich nu op het design en de bouw van auto's met een afwijkende vormgeving, speciale opties en unieke materialen.

Bentley presenteert Continental GT SpeedBentley presenteert Continental GT Speed
24 maart 2021
Bentley start productie Pikes PeakBentley start productie Pikes Peak
20 augustus 2020
Bentley toont Continental GT CabrioBentley toont Continental GT Cabrio
26 november 2018
Bentley toont nieuwe Continental GTBentley toont nieuwe Continental GT
29 augustus 2017
 

Info

Forum