31 augustus 2021
 

Bentley

Bentley krijgt nieuw entertainmentsysteem

Autozine
31 augustus 2021 | Bentley introduceert voor zowel de Flying Spur als de Bentayga een nieuw entertainmentsysteem voor de passagiers op de achterbank. Bentley Rear Entertainment biedt de nieuwste connected technologie en combineert een zeer flexibel systeem met de toonaangevende Naim for Bentley-audio die in beide modellen al beschikbaar is.
AutoCoach
Info

De Bentayga- en Flying Spur-modellen zijn achterin nu al de uitgelezen plek om onderweg te werken of te ontspannen. Bentley gaat nu nog een stap verder met het nieuwe entertainmentsysteem voor de achterpassagiers. Een ingenieus 'bring your own device'-concept stelt passagiers in staat om moeiteloos content van hun eigen iOS- of Android-smartphone, computer of tablet rechtstreeks en zonder kabels naar het Bentley Rear Entertainment-systeem te streamen.

Bentley

Bentley Rear Entertainment omvat twee high-definition 10,1 inch schermen met 1.920x1.080 pixels die aan de achterzijde van de voorstoelen zijn bevestigd. Passagiers kunnen met apps op hun device content van streamingsdiensten als Amazon Prime, Disney+, Youku of Apple TV bekijken op één van de touchscreens van het Bentley-systeem. Netflix is af fabriek al geïnstalleerd en hoeft dus niet te worden toegevoegd.

De audio van het Bentley Rear Entertainment-systeem kan via Bluetooth worden gestreamd naar een koptelefoon die bij de auto wordt geleverd of naar de persoonlijke headset van de passagier. Als alternatief is audio rechtstreeks te streamen naar het bestaande Naim-audiosysteem van de Flying Spur of Bentayga, dat in de Flying Spur een vermogen heeft van 2.200 Watt.

Mirroring vanaf het apparaat van de passagier is nu ook mogelijk met de Bentley Rear Entertainment-schermen. Deze functie toont het beeldscherm van een mobiel apparaat, inclusief pop-ups, meldingen en schermrotatie op het 10,1-inch scherm. Beide uitneembare touchscreens zijn uitgerust met een HDMI-poort, waardoor het gebruik van media-apparaten als een Amazon Firestick of gameconsole mogelijk is. De nieuwste USB Type C-poort dient ook als handig oplaadpunt voor mobiele apparaten.

Aan de achterkant van het scherm bevindt zich een discreet weggewerkte microfoon, die het geluid van het Naim-audiosysteem van de Bentayga of Flying Spur monitort en ervoor zorgt dat dit altijd wordt gesynchroniseerd met de media die worden afgespeeld op het Bentley Rear Entertainment-systeem.

Bentley Continental als Mulliner BlackBentley Continental als Mulliner Black
30 november 2021
Bentley test Flying Spur HybridBentley test Flying Spur Hybrid
28 oktober 2021
Bentley viert 70 jaar design in CreweBentley viert 70 jaar design in Crewe
23 september 2021
Bentley introduceert Flying Spur HybridBentley introduceert Flying Spur Hybrid
6 juli 2021