20 februari 2013
 

Bentley Flying Spur

Nieuwe Bentley Flying Spur debuteert in Geneve

Autozine
20 februari 2013 | Bentley presenteert de nieuwe Flying Spur. Hij belooft in alle rust prestaties van topklasse te leveren. Met de Multi-Media Specification fungeert hij desgewenst als rijdend kantoor. De Flying Spur debuteert begin maart op de autotentoonstelling van Genève en staat vanaf juli in de showroom van Bentley Leusden.
 

In de nieuwe Flying Spur smelten klassieke en moderne Bentley-designelementen samen. Het profiel kenmerkt zich door de combinatie van scherpe lijnen en vloeiende vormen. De aflopende lijn van de achterzijde zet daarbij een bijzonder accent. Uitgesproken modern zijn de LED-koplampen en de LED-achterlichten. Diverse carrosseriedelen zijn gemaakt van aluminium, waardoor de Flying Spur 50 kg lichter is dan zijn voorganger. Ook de gunstige stroomlijn (Cw: 0,29) draagt bij aan meer efficiency.

Bentley Continental Flying Spur

Het interieur van de Flying Spur is compleet nieuw. Ook hier staat de combinatie van klassiek en hedendaags centraal. Er wordt gebruik gemaakt van exclusieve leder- en houtsoorten; in elke Flying Spur is 10 m2 duurzaam (!) geproduceerd hout verwerkt.

De Flying Spur is te bestellen als vijf- of vierzitter. In het laatste geval is er tussen de twee zitplaatsen achterin extra opbergruimte. Uiteraard is een koelkastje (9 liter) leverbaar. Als extra is er de Mulliner Driving Specification. Het interieur krijgt dan een sportieve touch met in diamantpatroon gestikt leder en aluminium accenten.

Bentley Continental Flying Spur

Standaard in de Flying Spur is een infotainmentsysteem met navigatie, Bluetooth en 8-inch kleurenscherm. De nieuwe Multi-Media Specification biedt volop online-mogelijkheden. De auto fungeert in dat geval als rijdende WiFi-hotspot. Twee grote 10-inch beeldschermen achterin zijn dan eveneens inbegrepen.

De Flying Spur maakt gebruik van de krachtigste Bentley-motor van dit moment: de 6,0-liter twinturbo W12. Deze is gekoppeld aan de nieuwe achttraps automatische ZF-transmissie. Het vermogen van 625 pk en het riante koppel van 800 Nm zorgen voor prestaties die in alle rust worden geleverd. De topsnelheid bedraagt 322 km/h en de acceleratie van 0-100 km/h duurt 4,6 seconden. Het gemiddelde verbruik is 14,7 l/100. Voor veiligheid en comfort zijn vierwielaandrijving en luchtvering standaard.

Bentley Continental Flying Spur