2 februari 2000
 

BedrijfsautoRAI 2000

Zakennieuws

Autoshow | Van 3 tot en met 12 februari wordt in de RAI in Amsterdam de tweejaarlijkse BedrijfsautoRAI gehouden. Dit evenement heeft dankzij het grote aantal primeurs en internationale allure de bijnaam "European Road Transport Show" gekregen. Niet minder dan 316 exposanten tonen wat nieuw en innovatief is op het gebied van bedrijfswagens. Onder andere Ford, Hyundai, Mercedes en Opel brengen heuse wereldprimeurs.
Info
Print

Drie hallen van het Rai complex zijn gereserveerd voor trailers, de andere hallen zijn gevuld met trucks, bestelauto's en vans. De allergrootste snelwegmastodonten hebben zelfs niet genoeg aan een hal en zijn daarom te vinden op een buitenterrein.

De grootste primeur was voor Ford, dat met een wervelende show de vernieuwde Transit presenteerde. De aanpassingen op deze populaire bestelauto zijn volgens Ford de belangrijkste sinds de introductie van het model in 1965.

Fiat Strada

Een andere wereldprimeur was voor de Hyundai Highway Van, een auto die wat betreft formaat en motor eigenlijk alleen in Amerika thuishoort.

Mercedes huurde voor het gemak een halve hal en presenteerde haar complete assortiment van Vito bestelbus tot gigantische trucks als de Atego en Actros. De vernieuwde Mercedes Sprinter was eveneens een wereldprimeur

Opel gaat via 49 speciaal aangewezen dealers bedrijfsauto's leveren onder de naam "Movano".

AutoCoach
Ford Transit

Op basis van de Multipla MPV levert Fiat nu ook een bestelauto. Er vanuit gaande dat de rijeigenschappen hiervan net zo formidabel zijn als van die MPV, kan Fiat een belangrijke groei in haar bedrijfswagensegment tegemoet zien. Behalve de nieuwe Multipla heeft Fiat Nederland ook besloten de Strada in pickup versie naar Nederland te halen.

Opel

Op basis van de L400 biedt Mitsubishi een "mini van" voor het vervoer van luxe zaken. Ook een aangepaste uitvoering van de Space Runner is nu op grijs kenteken leverbaar.

 

Info

Print