12 september 2007
Internationale Auto Ausstellung (IAA) 2007

Internationale Auto Ausstellung (IAA) 2007

Zien wat morgen beweegt

Autoshow | Van 13 tot en met 23 september 2007 is het zo ver! Voor de 62e keer openen de deuren van het gigantische tentoonstellingscomplex van Frankfurt voor de "Internationale Auto Ausstellung" (IAA). Hier tonen alle autofabrikanten de auto's die het komende jaar het nieuws zullen bepalen. Hoogtepunten zijn de Audi A4, Jaguar XF, Mazda6 en Subaru Impreza.
Info
Print

Het thema dit jaar is "Zien wat morgen beweegt". Voor de verre toekomst gaat het dan over conceptcars. Met de auto's laten fabrikanten zien hoe de komende modellen er uit kunnen gaan zien.

Conceptcars

Zo brengt Ford de Kuga mee (zie panoramafoto), een voorbode van een SUV. Met de Verve licht Ford een tipje van de sluier van een nieuw compact model op. Tegelijkertijd krijgt de Focus een ingrijpende facelift.

Renault Laguna Coupe

Ook Renault loopt op de zaken vooruit met de Laguna Coupé. Volgens een woordvoerder betreft het hier meer dan alleen een studiemodel en zijn er daadwerkelijk productieplannen. Binnenkort gaat ook de Clio Estate in productie.

BMW brengt een studiemodel van de fraaie X6 mee, een uiterst dynamische SUV. De "CS" is een luxe coupé voor vier die nog boven de 7-Serie zou kunnen worden gepositioneerd.

Toyota iQ

Toyota toont de slimme "iQ". Dit compacte model zou ruimte bieden aan vier personen. Minstens zo veelbelovend is de nieuwe kleine Volkswagen, de "Up".

Volkswagen Up

Opel en Suzuki hebben samen een nieuwe mini MPV ontwikkeld. Suzuki noemt de guitige nieuwkomer "Splash" en verwacht 'm voorjaar 2008 bij de dealer.

Suzuki Splash!

Bij Opel zal dit swingende wagentje als "Agila" door het leven gaan. De Opel Corsa wordt leverbaar met extra zuinige motoren en zelfs een hybridemotor zit in de pijplijn.

Opel Agila

Mercedes-Benz laat zich van de schoonste kant zien. Op de gigantische stand heeft het merk alle ontwikkelingen samengebracht op het gebied van alternatieve brandstoffen en andere milieubesparende vindingen. Van brandstofcel tot hybride-aandrijving: Mercedes heeft het allemaal in huis.

Mercedes

Primeurs

Naast de studiemodellen en conceptcars biedt Frankfurt heel veel primeurs. Bij Hyundai staat de i30 Crosswagon centraal. De auto is langer dan de hatchback en zal met dezelfde motoren en tegen dezelfde scherpe prijzen vanaf december worden verkocht.

Hyundai i30 SW

Concurrent Kia brengt een driedeurs versie van de Cee'd mee. Begin 2008 verschijnt deze laatste variant bij de dealer.

Peugeot 308 RC Z en 207 SW

Bij Peugeot is de 308 zowel in de productieversie te zien als in de gedaante van een supersnelle 308 RC Z.

Jaguar XF

De XF zal binnenkort de Jaguar S-TYPE opvolgen. Na vele prototypes op vele autoshows wordt in Frankfurt de definitieve gedaante van deze sportieve sedan onthuld.

Subaru Impreza

Subaru brengt twee primeurs mee. De Impreza is geheel opnieuw ontworpen en zal zeer binnenkort aan een eerste test worden onderworpen. Ook de Justy is in het nieuw gestoken.

Skoda Fabia Combi

Bij Skoda vormt de Fabia Combi het belangrijkste nieuws. Eind november zal deze auto aan de tand worden gevoeld. In het voorjaar van 2008 staat de nieuwe Combi bij de dealer. Onder de naam "Green Line" werkt Skoda aan extra zuinige uitvoeringen van bestaande modellen.

Audi A4

Audi brengt twee wereldprimeurs mee. Onder overweldigende belangstelling werd de nieuwe A4 onthuld, die vanaf december bij de dealer staat. Nog meer tot de verbeelding spreekt de razendsnelle (580 pk) RS6 Avant.

Mazda6

Een andere verleiding voor de zakelijke rijder komt van Mazda, in de vorm van de nieuwe Mazda6.

De stand van Chevrolet staat bomvol nieuws. Naast drie prototypes schittert hier de "HHR", die binnenkort ook op de Europese markt komt. Begin volgende maand zal de auto worden getest. De oude, vertrouwde Kalos zal binnenkort worden opgevolgd door een hatchback variant van de Aveo.

De leukste auto van de show, heeft ook de leukste presentatie. Op de Fiat stand is een reusachtige 500 (schaal: 5 op 1) gebouwd waarin een heuse achtbaan is gemaakt. Dit is zonder twijfel de leukste auto-presentatie ooit. Hoe lang de rij ook is, hoeveel wachtenden er ook voor u zijn, ga dit zelf meemaken!

Fiat 500

Conclusie

Het thema van de 62e "Internationale Auto Ausstellung" is "zien wat morgen beweegt". Dat begint met prototypes die laten zien hoe de toekomstige modellen van de diverse fabrikanten er uit zien. De Renault Laguna Coupé, Volkswagen Up en Toyota iQ mogen wat de redactie betreft zo snel mogelijk in productie worden genomen.

De echte primeurs zijn weggelegd voor auto's die binnenkort daadwerkelijk bij de dealer staan. Vandaag op de IAA en morgen bij de dealer: de Mazda6, Mercedes C-klasse Estate, Jaguar XF, Subaru Impreza en Audi A4.

Wie morgen zelf wil kijken is van 13 tot en met 23 september welkom in Frankfurt.

AutoCoach
 

Info

Print