13 april 2011
Audi Q3 (2011 - 2018)

Audi Q3

Audi Q3 debuteert in Sjanghai

Autozine
13 april 2011 | Op de autotentoonstelling van Sjanghai (van 21 t/m 28 april) beleeft de Audi Q3 zijn wereldpremière. De Audi Q3 is een compacte premium SUV. Hij is relatief licht en belooft geavanceerde krachtbronnen en een hoogwaardig onderstel. Bovendien is de nieuwkomer leverbaar met diverse assistentiesystemen. De Audi Q3 wordt in het derde kwartaal van dit jaar in ons land verwacht.
KwikFit
 

De Audi Q3 kenmerkt zich ook door zijn lichtgewicht constructie. Belangrijke onderdelen als bijvoorbeeld de motorkap en de achterklep zijn van aluminium. Mede daardoor weegt de basisuitvoering van de Q3 nog geen 1.500 kg. In de Q3 worden ook zeer sterke en hoogwaardige staalsoorten gebruikt. Daardoor is de 'veiligheidscel' zeer stijf en sterk. Dit vormt de basis voor het zeer hoge veiligheidsniveau. Het lage gewicht draagt evenals de gunstige stroomlijn bij aan maximale efficiency.

Audi Q3 (2011 - 2018)

In eerste instantie is de nieuwe Audi leverbaar met keus uit drie direct ingespoten turbomotoren. Deze zijn allemaal uitgevoerd met een start/stop-systeem en recuperatie. De 2.0 TFSI met 125 kW/170 pk vormt de basis bij de benzinemotoren. Deze motor wordt standaard geleverd in combinatie met voorwielaandrijving. De 155 kW/210 pk sterke 2.0 TFSI is er uitsluitend in combinatie met Quattro permanente vierwielaandrijving. Dat geldt ook voor de 2.0 TDI met 130 kW/177 pk.

In een later stadium volgt de 2.0 TDI (103 kW/140 pk) met voorwielaandrijving. Het gemiddelde verbruik van dit model bedraagt nog geen 5,2 l/100 km. Alle Quattro-versies hebben standaard een zeventraps S-Tronic transmissie met dubbele koppeling. Met ingeschakelde efficiency-modus is deze versnellingsbak in staat de motor compleet los te koppelen van de aandrijflijn waardoor de auto 'vrij' uitrolt. Dit verlaagt het gemiddeld brandstofverbruik verder.

Audi Q3 (2011 - 2018)

Audi drive select maakt het mogelijk om een keuze te maken uit vier rijprogramma's: van sportief tot maximale efficiency. Op basis van de gekozen modus worden motormanagement en onderstelafstemming (in combinatie met adaptieve schokdempers) volautomatisch aangepast. De Q3 dankt zijn rijdynamiek onder meer aan een multilink achteras, het in het ESP geïntegreerde elektronische sperdifferentieel en de elektromechanische stuurbekrachtiging. Een hill-hold-assistent is optioneel verkrijgbaar, een afdaalassistent volgt in een later stadium.

Met het meubilair in normale positie bedraagt het volume van de bagageruimte 460 liter. Door het volledig neerklappen van de achterbank neemt dat toe tot 1.365 liter.

Audi Q3 (2011 - 2018)
IkRij.nl

De Audi Q3 is leverbaar met adaptive light voor de Xenon-plus koplampen. Dit lichtsysteem zorgt ook voor een verbeterde uitlichting van bochten. De parkeerassistent waarschuwt de berijder indien nodig voor obstakels naast de auto. Ook Audi side assist en Audi Active lane assist zijn beschikbaar.

De Q3 is leverbaar met de Music Interface die het mogelijk maakt externe muziekspelers en datadragers aan te sluiten. Er zijn bijvoorbeeld koppelingsmogelijkheden via Bluetooth, maar er is ook een UMTS-module beschikbaar waardoor WLAN-internetverbindingen mogelijk zijn. Ook de auto is leverbaar met het Bose Sound System.

Audi Q3 (2011 - 2018)