6 maart 2018
Audi e-tron

Audi e-tron

Audi toont e-tron prototype

Autozine
6 maart 2018 | Op de autotentoonstelling van Genève 2018 onthult Audi het prototype van zijn eerste volledig elektrisch aangedreven model. De sportieve SUV claimt het ruimteaanbod en comfort van een topklasse model en zou dat combineren met een zeer bruikbare actieradius. Tot aan de start van de serieproductie zijn circa 250 testvoertuigen onderweg. Audi roept het publiek op om de prototypes met hun kenmerkende camouflage te fotograferen.
AutoCoach

Het e-tron prototype blikt vooruit naar de eerste volledig elektrisch aangedreven Audi. Onder de camouflage verbergt zich een sportieve, premium SUV met plaats voor vijf én bagage. De productieversie kan bij snellaadstations met een capaciteit tot 150 kW geladen worden. Zo is de SUV in minder dan 30 minuten klaar voor de volgende etappe. De e-tron betekent ook een nieuwe stap voor Quattro vierwielaandrijving; ook de 100% elektrisch aangedreven SUV presteert op iedere ondergrond. Audi produceert de e-tron vanaf eind 2018 in de CO2-neutrale fabriek in Brussel.

Audi e-tron

Rupert Stadler CEO van AUDI AG: "ons eerste volledig elektrisch aangedreven model is een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van het merk. In 2020 zullen we drie 100% elektrisch aangedreven auto's in het gamma hebben, naast de sportieve SUV ook een vierdeurs GT (de productieversie van de e-tron Sportback concept) en een compact model. Nog voor 2025 brengen we, verdeeld over alle segmenten, bovendien meer dan 20 EV's en Plug-in-Hybrides op de markt."

De e-tron prototypes hebben een camouflage die de elektrische aandrijving visualiseert. Centraal daarbij staan de letter 'e' en de kleur oranje, die verwijst naar de aansluiting op de snellaadpunten. Kleurige accenten ter hoogte van de dorpels laten op hun beurt zien waar zich het 'energiecentrum' van de auto bevindt.

De Audi e-tron wordt in aanloop naar de serieproductie op vier continenten in de praktijk getest. De prototypes ondergaan ijskou in Scandinavië en extreme hitte in Afrika. Bovendien zijn er 'hoogtestages' in Azië, snelle rondes op circuits en daarbij moeten de auto's zich bewijzen in het stadsverkeer van Chinese metropolen en op de Amerikaanse Highways. Uiteraard wordt ook de laadtechnologie intensief getest, zowel onder laboratoriumomstandigheden als in de praktijk. Bij het testprogramma zijn circa 250 e-tron prototypes betrokken, die samen meer dan 5 miljoen kilometer afleggen. Dit komt overeen met 125 keer rond de aarde of 85.000 bedrijfsuren.

Audi e-tron

De Audi e-tron prototypes zijn in het openbare verkeer onderweg, ook op het Europese continent. Vandaag tijdens de start van de autotentoonstelling van Genève, zijn er in de stad diverse e-tron prototypes aan het testen. Audi roept het publiek op om de gecamoufleerde auto's te fotograferen en het beeldmateriaal via sociale media te delen met de hashtag #etron. De beste spionagefoto's worden gepubliceerd op de website van Audi.

Audi verhoogt laadsnelheid e-tronAudi verhoogt laadsnelheid e-tron
15 januari 2021
Audi e-tron Sportback S nu te bestellenAudi e-tron Sportback S nu te bestellen
17 september 2020
Audi e-tron Sportback nu bij de dealerAudi e-tron Sportback nu bij de dealer
20 juli 2020
Audi introduceert e-tron EditionAudi introduceert e-tron Edition
27 februari 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum