18 september 2018
Audi e-tron

Audi e-tron

Audi onthult e-tron

Autozine
18 september 2018 | De Audi e-tron is Audi's eerste volledig elektrisch aangedreven productiemodel. De grote en sportieve SUV heeft een actieradius van meer dan 400 km en beleeft zijn wereldpremière vandaag in San Francisco. De SUV wordt aangedreven door twee elektromotoren, die lokaal CO2-neutraal en vrijwel geruisloos zijn. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie Quattro, zorgt voor tractie en dynamiek. Het Quattro-systeem zorgt continu voor de variabele verdeling van aandrijfkracht over de twee aangedreven assen.

De sleutelfactor voor het sportieve karakter en het dynamische weggedrag is de lage, centrale plaatsing van het batterijsysteem. Deze constructie zorgt bovendien voor een actieradius die geschikt is voor lange afstanden. Bij meer dan 90 procent van alle afremacties wint de Audi e-tron alleen via de elektromotoren energie terug door nagenoeg uitsluitend op zijn motoren af te remmen. Het volledige recuperatiepotentieel benut hij samen met het elektrohydraulische remsysteem. Audi is de eerste fabrikant die een dergelijk systeem in een elektrisch aangedreven productiemodel gebruikt.

Audi e-tron

De aerodynamica levert ook een belangrijke bijdrage aan de efficiency van de Audi e-tron. Bijzonder daarbij is het gebruik van de Audi virtual mirrors (optioneel). Deze buitenspiegels verminderen de luchtweerstand en tillen digitalisering naar een compleet nieuw niveau.

De Audi e-tron is volledig connected: van navigatie met de e-tron routeplanner, die geschikte laadpunten op de route weergeeft, via automatische facturatie bij het laadstation tot en met het op afstand bedienen van de auto via de smartphone. De Audi e-tron is bovendien uitgerust met het mediasysteem MMI navigatie plus, inclusief LTE Advanced gegevensoverdracht en een Wi-Fi hotspot. Een groot aantal assistentiesystemen staat de bestuurder bij. Zo helpt efficiency assist bij het aanhouden van een zuinige rijstijl door voorspellende informatie weer te geven en automatische recuperatie uit te voeren. Als de klant voor de adaptive cruise assist kiest, kan de e-tron ook voorspellend afremmen en accelereren.

Audi e-tron

De Audi e-tron wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel. De eerste leveringen in Europa staan voor begin 2019 gepland. De vanafprijs van de Audi e-tron in Nederland bedraagt € 84.100, hij is te bestellen vanaf 22 november.

XLLease
Audi verhoogt laadsnelheid e-tronAudi verhoogt laadsnelheid e-tron
15 januari 2021
Audi e-tron Sportback S nu te bestellenAudi e-tron Sportback S nu te bestellen
17 september 2020
Audi e-tron Sportback nu bij de dealerAudi e-tron Sportback nu bij de dealer
20 juli 2020
Audi introduceert e-tron EditionAudi introduceert e-tron Edition
27 februari 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum