29 augustus 2012
Audi A3

Audi A3

Audi A3 behaalt 5 sterren EuroNCAP-veiligheidstest

Autozine
29 augustus 2012 | De Euro NCAP-commissie heeft aan de nieuwe Audi A3 de hoogste score van vijf sterren op het gebied van passieve veiligheid bij een botsing toegekend. De resultaten bij de bescherming van volwassenen bij frontale botsingen en aanrijdingen van achteren en van opzij plus de veiligheid voor kinderen en voetgangers maken de nieuwe A3 tot een van de veiligste auto's in zijn klasse.

Op zoek naar een Audi A3?
bynco heeft er 42 vanaf € 14.850,-

Audi A3

De nieuwe A3 behaalde de hoogste score voor de bescherming van bestuurder en passagier bij frontale botsingen en aanrijdingen van opzij. Ook kinderen zijn in de A3 heel goed beschermd. De Euro NCAP-organisatie waardeerde tevens het herinneringssignaal voor het vastklikken van de veiligheidsgordels voor- en met name achterin. De Audi A3 beschikt standaard over beide systemen.

Audi A3

Ook aan de bescherming van voetgangers is bij de A3 veel aandacht besteed. De speciaal vormgegeven voorkant en de actieve motorkap, die automatisch iets omhoogkomt bij een aanrijding, helpen het letselrisico te verminderen. Naast de passieve veiligheidsvoorzieningen die door Euro NCAP zijn beoordeeld, heeft Audi ook volop aandacht besteed aan de actieve veiligheid, met ondermeer standaard dagrijverlichting voor betere zichtbaarheid.

Als opties zijn er geavanceerde assistentiesystemen zoals Adaptive cruise control met pre-sense-front-functie en Active lane assist, Side assist, de weergave van de geldende maximumsnelheid en een vermoeidheidsindicator, plus hoogwaardige verlichtingssystemen als variabel grootlicht en volledige LED-koplampen.

Van de Duitse automobielclub ADAC kreeg Audi veel lof voor een voorziening, waarmee bij een ongeluk vervolg-ongevallen kunnen worden voorkomen. Door een automatische remingreep na een ongeval wordt bijvoorbeeld het slipgevaar of het gevaar van verdere botsingen verminderd. Deze voorziening is standaard op de Audi A3.

Audi A3 nu ook als AdvanceAudi A3 nu ook als Advance
4 juni 2019
Nieuwe Audi RS3 nu in NederlandNieuwe Audi RS3 nu in Nederland
19 juli 2017
Audi A3 bestaat 20 jaarAudi A3 bestaat 20 jaar
30 december 2016
Audi maakt prijzen vernieuwde A3 bekendAudi maakt prijzen vernieuwde A3 bekend
11 mei 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum