13 april 2015
 

Aston Martin

Twee primeurs bij Aston Martin tijdens AutoRAI

Autozine
13 april 2015 | Aston Martin, het Britse sportwagenmerk met een geschiedenis die meer dan honderd jaar oud is, toont op de AutoRAI in Amsterdam twee bijzondere Nederlandse primeurs. Allereerst staat op de stand in hal 8 de Aston Martin DP-100, een wel heel speciaal prototype dat bekend is uit de racegame Gran Turismo 6. Dichter bij de werkelijkheid, maar nog altijd buitenaards bijzonder, is de Vanquish Volante Q by Aston Martin, die laat zien hoe de specialisten van het individualiserings-programma van Aston Martin klantwensen weten te vertalen naar een unieke auto.
 

Bijna onwerkelijk is de Aston Martin Design Prototype 100. Deze virtuele one-off, die voor het eerst in Nederland te zien zal zijn in Amsterdam, komt spelers van het computerspel Gran Turismo 6 ongetwijfeld bekend voor. De DP-100 is niet alleen ontwikkeld voor een optreden in de racegame, maar bevat technologie uit bestaande en toekomstige modellen van Aston Martin en is bovendien een vingerwijzing naar het toekomstig design van het merk.

Aston Martin

Bijzonder is ook de Vanquish Volante Q by Aston Martin. Q by Aston Martin is de naam van het maatwerkprogramma van Aston Martin, waarin klantwensen vertaald worden naar individuele opties en afwerking van de auto. De Vanquish Volante Q, die in Amsterdam te bewonderen zal zijn en speciaal voor deze editie van de AutoRAI is samengesteld,  toont een aantal van de mogelijkheden. Vanbuiten vallen de gepolijste remklauwen op, net als de koolstofvezel afdekking van de cabrioletkap, een vingerwijzing naar de carrosserie van de Vanquish die ook van koolstofvezel is. Vanbinnen zijn de sportstoelen bekleed met luxueus leder in de kleur Cumberland Grey, afgewerkt met contrasterende stiksels.

Aston Martin wordt in Nederland vertegenwoordigd door CITO Motors in Eindhoven en Kroymans in Hilversum. Op de Auto RAI, die plaatsheeft van 17 tot en met 26 april in Amsterdam, zijn de exclusieve modellen van Aston Martin te bewonderen in hal 8, op standnummer 08.222.

Aston Martin