16 februari 2016
 

Alpine Vision

Alpine is terug met Vision

Autozine
16 februari 2016 | Alpine onthult de Vision showauto. De Vision is een voorbode van de sportwagen die Alpine voor het einde van dit jaar zal onthullen. De productie vindt straks in het Franse Dieppe plaats. De verkoop start in 2017; allereerst in Europa gevolgd door de rest van de wereld.
 

De Alpine Vision is een tweepersoons sportauto met middenmotor. Zowel van binnen als van buiten wordt vorm en techniek benadrukt in plaats van verborgen. De uitgesproken wielen suggereren elegantie en snelheid, terwijl geïntegreerde luchtinlaten in de gespierde achterzijde de motor van extra koeling voorzien. De langgerekte achterlichten, waarin Alpine opvallende X-vormige verlichting verwerkt, en het typische design van de achterruit zijn een knipoog naar het iconische design van de A110.

Alpine

De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u duurt minder dan 4,5 seconden. Deze acceleratie wordt ook realiteit bij de op stapel staande productieversie. De viercilinder benzinemotor met turbo levert zijn power gretig af. In combinatie met het lage gewicht van de Alpine Vision komt iedere kW aan vermogen en Nm aan trekkracht ten goede aan de prestaties.

Het interieur heeft een eigentijdse uitstraling door leder, microvezel stoffen, aluminium en koolstofvezel met elkaar te combineren. De verlichting achter de deurhendel levert een contrast op met de zwartlederen bekleding van het binnenpaneel dat afgewerkt is met witte siernaden. Ook de retro-ogende kuipstoelen zijn een knipoog naar het verleden en beschikken over harnasgordels en aluminium gespen. De stoelen zijn afgewerkt met lederen bekleding in combinatie met microvezel stoffering.

Alpine

Het instrumentenpaneel voor de bestuurder bestaat uit een te personaliseren TFT (Thin Film Transistor) display met daarboven een koolstofvezel kap. De twee pedalen, aluminium voetensteun met drie driehoekachtige patronen symboliseren de bergtoppen van de Alpen. Het aluminium driespaaks stuurwiel, met daarachter Alpine schakelflippers, is afgewerkt met zwart leder en voorzien van een uitnodigende Sport-knop. De hoofdschakelaars zijn voorzien van Blue Alpine sfeerverlichting. Met dezelfde verlichting worden ook de luchtroosters geaccentueerd. De basis van de middenconsole bestaat uit een prominente aluminium structuur en is afgewerkt met leder. Centraal in het dashboard bevindt zich een multimedia touchscreen tablet met daarboven een ronde stopwatch.

De Start-knop, te activeren na het verwijderen van een pin, is geplaatst binnen handbereik en maakt zelfs van het starten van de auto een bijzondere ervaring.

Alpine

Blauw is de kleur die traditioneel het meest geassocieerd wordt met Alpine. Maar dat geldt ook voor de kleur wit dat Alpines op cruciale momenten in de geschiedenis sierde.

Tussen 1955 en 1995 produceerde en verkocht Alpine 30.000 sportauto's. Alpine is altijd actief gebleven ook al is het merk commercieel gezien 20 jaar van de markt. Activiteiten van liefhebbers, fans en clubs en de deelneming van privérijders aan een breed scala van autosportevenementen hebben de vlam van Alpine in leven gehouden.

Alpine

Eind 2012 kondigde Groupe Renault daarom de intentie aan nieuw leven te blazen in Alpine met de droom om nieuwe Alpine-modellen in productie te nemen. Ruim drie jaar later ligt er een concreet plan op tafel. De definitieve creatie wordt voor het einde van dit jaar gepresenteerd, waarna Alpine in 2017 het premium sportwagensegment zal betreden.