7 juni 2023
Alpine A110
Nieuws

Alpine A110

Alpine introduceert A110R Le Mans

7 juni 2023 - Als eerbetoon aan de 24 uur van Le Mans, de meest prestigieuze lange-afstandsrace ter wereld die dit jaar zijn eeuwfeest viert, komt Alpine met een speciale uitvoering van de A110R. De nieuwe Alpine A110R Le Mans combineert prestaties met een unieke uitstraling en wordt gebouwd in een oplage van slechts honderd stuks. De A110R Le Mans is vanaf 8 juni te bestellen voor 152.590 euro. Er komt 1 exemplaar naar Nederland.

De Alpine A110R Le Mans is gebaseerd op de A110R, inclusief alle koolstofvezel delen op het dak, de wielen en het interieur met monocoque Sabelt Track kuipstoelen. Hij heeft ook een koolstofvezel vleugel die doet denken aan die van lange-afstandsracers, zoals de A480 van het Alpine Elf Endurance Team. Alle lichtgewicht componenten, zoals al toegepast op de A110R, dragen bij aan het prestatieniveau met een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden en een topsnelheid van 285 km/u.

Alpine A110

Daarnaast is de A110R Le Mans uitgerust met een door Alpine gepatenteerde rijmodus die de auto 5% verlaagt en stijver maakt voor nog betere stabiliteit op het circuit. Deze technische innovatie in combinatie met een specifieke afstelling van de wielophanging verbetert de prestaties, zowel op het lange rechte stukken (Ligne Droite des Hunaudières) als in de snelle bochten van het Circuit de la Sarthe waar de 24 uur van Le Mans wordt verreden.

Design en downforce

De A110R Le Mans is herkenbaar aan zijn exclusieve wit-blauwe 24 Heures du Mans-kleurstelling. Een dunne, dubbele blauwwitte lijn is aangebracht op de voorklep, het dak en de achtervleugel als verwijzing naar autosport, aangevuld met de blauwe vinnen. Een blauwe bies geeft de carbon wielen extra allure. Deze wielen dragen bovendien bij aan het grotere remvermogen dankzij betere koeling, terwijl de haaienvin op de carbon motorruimtecover verwijst naar de Alpine A480 die deelnam aan de 24 uur van Le Mans.

Als detail is de officiële 24h Le Mans-handtekening aangebracht op de voorspoiler, zijskirts en microvezel pads van de Sabelt Track kuipstoelen. Als ultieme knipoog naar Le Mans is de lay-out van het Circuit de la Sarthe subtiel met een laser gegraveerd op de zonneklep. Ten slotte heeft elk exemplaar van ​​de A110R Le Mans een genummerde badge met het 24 uur van Le Mans-logo.

Toekomstige eigenaren van de Alpine A110R Le Mans treden toe tot de 'Band of Racers' van Alpine. Zij krijgen exclusief toegang tot de faciliteiten van het Alpine Elf Endurance Team in 2024 en de kans om 's ochtends voorafgaand aan de race een rondje te rijden op het Le Mans-circuit voor een onvergetelijke ervaring in hun eigen A110R Le Mans.