5 juli 2023
Alpine A110
Nieuws

Alpine A110

Alpine presenteert A110 S Enstone Edition

5 juli 2023 - De Formule 1 fabriek van Alpine in het Britse Enstone heeft meer dan dertig jaar Formule 1-ervaring en ontwikkelt nu componenten en technologieën voor het BWT Alpine F1 Team. Hetzelfde carbon dat wordt gebruikt voor de F1-auto van Alpine is terug te vinden in de cockpit van de nieuwe Alpine A110 S Enstone Edition, als eerbetoon aan de knowhow van Alpine in de autosport.

De cockpit van de A110 S Enstone Edition met zwarte microvezel bekleding en grijs stikwerk bevat carbon delen die rechtstreek afkomstig zijn uit de werkplaats in Enstone. Het is voor het eerste dat authentieke componenten van carbon in een Alpine A110 zijn toegepast die met de ontwerptools, mallen en autoclaven van de F1-fabriek in Enstone geproduceerd zijn: de afdekking boven het instrumentarium met het Alpine logo, het deel op de middenconsole met Alpine F1 Team signatuur en het opbergvak.

Alpine A110

Het exclusieve karakter van de Alpine A110 S Enstone Edition wordt versterkt met een plaquette met het serienummer, waarmee tevens de sportieve oorsprong van de cockpitmaterialen wordt benadrukt. Ook ontvangt elke eigenaar een authenticiteitscertificaat van de fabriek in Enstone, ondertekend door het BWT Alpine F1 Team.

De Alpine A110 S Enstone Edition is leverbaar met keuze uit twee matgrijze carrosseriekleuren: Gris Tonnerre en Argent Mercure. Beide grijstinten contrasteren met een matzwart dak en om het Britse erfgoed van Alpine te weerspiegelen, is het versierd met een Union Jack, verkrijgbaar in glanzend of mat ton-sur-ton zwart. De Union Jack wordt standaard geleverd in het Verenigd Koninkrijk en is optioneel in andere markten.

De sportieve elegantie van de A110 S Enstone Edition wordt verder onderstreept door de matzwarte 18-inch GT Race-wielen en zilverkleurige Brembo-remklauwen. De omhullende Sabelt Racing-sportstoelen zijn voorzien van exclusief Enstone Edition-borduurwerk en onderstrepen het sportieve DNA van deze gelimiteerde serie. Andere onderscheidende kenmerken zijn te vinden in de optionele Aero Kit en de in carbon uitgevoerde vlaggen op de achterste zijpanelen.