27 juli 2007
 

Alfa Romeo

Nieuwe generatie Selespeed en Q-tronic bij Alfa Romeo

Autozine
27 juli 2007 | De nieuwste generatie van Alfa Romeo's Selespeed transmissie is vanaf nu ook leverbaar voor de Alfa Spider en Alfa Brera. De Spider is voortaal leverbaar met Q-tronic.
Info

De Alfa Brera en Alfa Spider met 2.2 JTS krachtbron zijn vanaf nu leverbaar met de tweede generatie Selespeed transmissie. Selespeed staat voor een gerobotiseerde versnellingsbak die wordt aangestuurd door elektronica. De voordelen ten opzichte van een traditionele automaat zijn groot: geen vermogensverlies dankzij directe krachtoverdracht, geen extra brandstofverbruik, geen kruipneiging en korte schakeltijden. Bovendien kan de bestuurder kiezen tussen automatisch schakelen of ultrasportief handmatig schakelen met de versnellingspook of met de flippers aan het stuurwiel.

Alfa Romeo

De introductie van de tweede generatie Selespeed brengt nieuwe verfijningen. Nieuw is de "sport" stand, die ervoor zorgt dat de versnellingsbak later opschakelt en het schakelproces zelf met 0,5 seconden verkort. Tijdens de standaardacceleratie van 0 tot 100 km/u levert dat gemiddeld een volle seconde tijdwinst op ten opzichte van de automatische "drive" stand. De nieuwste generatie Selespeed transmissie is leverbaar in combinatie met diverse benzinemotoren in de Alfa 147, Alfa 159, Alfa 159 Sportwagon, Alfa GT en voortaan dus ook in de Alfa Brera en Alfa Spider.

De krachtigste motorisering van de Alfa Spider, de 3.2 JTS krachtbron, is voortaan ook leverbaar met de automatische Q-tronic transmissie. Q-tronic heeft adaptieve software die reageert op de rijstijl van de bestuurder en een speciale koppelomvormer die enerzijds het draaimoment van de motor vergroot en anderzijds brandstof bespaart door bij stilstand altijd in neutraal te schakelen. Ook is voorzien in de mogelijkheid handmatig te schakelen. Q-tronic is leverbaar in combinatie met diverse benzine- en dieselmotoren in de Alfa 159, Alfa 159 Sportwagon, Alfa Brera en Alfa Spider.

Alfa Romeo
KwikFit
Alfa Romeo introduceert Giullia GTA-mAlfa Romeo introduceert Giullia GTA-m
12 mei 2021
Alfa Romeo bestaat 110 jaarAlfa Romeo bestaat 110 jaar
24 juni 2020
Alfa Romeo Quadrifoglio aangepast 2020Alfa Romeo Quadrifoglio aangepast 2020
7 mei 2020
Alfa Romeo Giulia nu ook als GTAAlfa Romeo Giulia nu ook als GTA
2 maart 2020