30 april 2003
 

Alfa Romeo

Circuitcursus bij Alfa Romeo

Autozine
30 april 2003 | Vier dagen lang, van 13 tot en met 16 mei, vormt het Circuit Park Zandvoort het decor van de rijschool van Alfa Romeo: de Scuola Sportiva. Sportief georienteerde automobilisten kunnen tijdens deze door Fiat Auto Nederland georganiseerde training hun rijvaardigheden vergroten. Op diverse delen van het circuit wordt er gereden met 25 speciaal geprepareerde Alfa's 147, 156 en enkele nieuwe GTA uitvoeringen van de 156 en 147. Alle cursusauto's zijn geprepareerd voor circuitgebruik dankzij de speciale, straffe afstemming van het onderstel, de speciale banden en het sportinterieur met o.a. een veiligheidskooi. Als enige rijtraining in Nederland wordt er met geprepareerde autos gereden, en dus niet met de eigen auto van de cursist. Deelname staat open voor iedere automobilist, dus ook niet-Alfa rijders, en kost € 350 (incl. BTW).
Info

Het Duitse rij-instituut Scuola Sportiva doet in mei voor de derde keer het Zandvoortse duinencircuit aan om deze professionele rijtraining te verzorgen. In de paddock en in de pits van het beroemde Zandvoortse circuit wordt de Scuola Sportiva hospitality unit ingericht, die als instructieruimte fungeert en waar tevens de inwendige mens wordt verwend. Gedurende de cursusdag wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje; 's middags wordt een lunch gebruikt. Geserveerd in de pitboxen, om in de juiste racestemming te blijven!

Alfa Romeo

Maar het gaat uiteraard om de rijopleiding. Alle Scuola Sportiva-instructeurs zijn zelf actief of actief geweest in diverse Duitse en Europese racekampioenschappen. Het programma bestaat uit meerdere onderdelen, zoals bochtentechniek, remproeven met en zonder ABS, rem- en stuuroefeningen op glad wegdek en natuurlijk het snelle werk op het circuit. Verder worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld een rondje op racesnelheid mee te rijden in een wedstrijdauto uit de Pearle Alfa Challenge. Aan het einde van de dag ontvangt de cursist een certificaat en een Scuola Sportiva attentie.

De eendaagse Scuola Sportiva cursus kost € 350 all-in per persoon. Geinteresseerden kunnen zich melden bij Fiat Auto Nederland, waarna de brochure en het inschrijfformulier zullen worden toegestuurd.

Wittebrug
Alfa Romeo introduceert Giullia GTA-mAlfa Romeo introduceert Giullia GTA-m
12 mei 2021
Alfa Romeo bestaat 110 jaarAlfa Romeo bestaat 110 jaar
24 juni 2020
Alfa Romeo Quadrifoglio aangepast 2020Alfa Romeo Quadrifoglio aangepast 2020
7 mei 2020
Alfa Romeo Giulia nu ook als GTAAlfa Romeo Giulia nu ook als GTA
2 maart 2020