21 januari 2010
Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo MiTo

Nieuw topmodel voor Alfa Romeo MiTo

Autozine
21 januari 2010 | Het nieuwe topmodel van de Alfa Romeo MiTo-range is de 170 pk sterke 1.4 Turbo MultiAir S&S Quadrifoglio Verde. Quadrifoglio Verde, oftewel QV, is een veel gebruikte aanduiding van het sportieve merk. Vroeger stond het 'QV'-symbool (een groen klavertje vier) garant voor de sportiefste Alfa's. Nu geeft het symbool hier nieuwe waarde aan omdat naast sportiviteit en rijplezier ook eco-bewustzijn een belangrijke rol speelt. In 7,5 seconden kan de 100 km/h gehaald worden en de MiTo haalt een topsnelheid van 219 km/h. Het gemiddelde verbruik bedraagt 6 liter per 100 km.

Op zoek naar een Alfa Romeo MiTo?
bynco heeft er 10 vanaf € 9.025,-

Alfa Romeo MiTo

Om de dynamische kwaliteiten van de QV te verbeteren, zijn er modificaties aan het chassis toegebracht. De QV versie is voorzien van het 'dynamic suspension system', wat ervoor zorgt dat de schokbrekers zich aan alle wegcondities aanpassen. Het dynamische veersysteem is een combinatie met het Alfa DNA-systeem. In de 'Normal' stand biedt de auto meer comfort, in 'All Wheater' staan alle veiligheidssystemen op scherp en hebben deze een continue interactie met het 'Vehicle Dynamic Control'-stabiliteitssysteem, de besturing en het onderstel. De 'Dynamic'-stand tenslotte verandert de MiTo in een sportieve auto.

Alfa Romeo MiTo

Alle MiTo's met MultiAir motor zijn voorzien van Start&Stop, dat een brandstofbesparing van 10% kan opleveren. Het systeem schakelt automatisch de motor uit als de auto stilstaat en het rempedaal is ingetrapt. Als de versnelling weer wordt ingezet of als de rem wordt losgelaten, start de motor automatisch. Tevens is de MiTo MultiAir voorzien van een zogenaamde 'Gear Shift indicator' (GSI), een signaal dat aangeeft op welk moment geschakeld dient te worden om zo zuinig mogelijk te rijden. GSI is automatisch actief wanneer de Alfa DNA-selectieknop in de N- of A-stand staat. De verschillende standen van de DNA-knop (Dynamic, Normal, All wheather) passen de dynamiek van de auto aan de wensen van de bestuurder aan.

De standaarduitrusting van de Alfa Romeo MiTo 1.4 Turbo Multi Air S&S Quadrifoglio Verde omvat onder meer: hoofdairbags voor en achter, knie-airbags voor, zijairbags voorstoelen, ABS met EBD, ASR, HBA, VDC met hill holder, achterbumper met diffuser, achterspoiler, elektrisch instelbare schokdempers, 17 inch lichtmetalen wielen, rode remklauwen, cruise contro, climate control, parkeersensoren achter en een zwart interieur.

Alfa Romeo MiTo

De 170 pk sterke Alfa Romeo MiTo 1.4 Turbo MultiAir S&S Quadrifoglio Verde staat bij de dealer voor € 26.950.

AutoCoach
Alfa introduceert MiTo QuadrifoglioAlfa introduceert MiTo Quadrifoglio
2 april 2014
Alfa Romeo verlaagt verbruik MiToAlfa Romeo verlaagt verbruik MiTo
21 december 2012
Alfa Romeo MiTo nu met Pack QV SportivaAlfa Romeo MiTo nu met Pack QV Sportiva
22 juni 2012
Alfa Romeo MiTo krijgt 2-cilinder motorAlfa Romeo MiTo krijgt 2-cilinder motor
20 april 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum