9 september 2009
Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo toont MiTo Quadrifoglio Verde

Autozine
9 september 2009 | Ster op de Alfa Romeo stand tijdens de 63ste versie van de 'International Frankfurt Motorshow' is de MiTo Quadrifoglio Verde (QV), een exclusieve uitvoering van met 170 pk 1.4 MultiAir TBi motor. Vroeger stond het 'Quadrifoglio Verde'-symbool (een groen klavertje vier) garant voor de sportiefste Alfa's. Nu geeft het symbool nieuwe waarde hieraan omdat naast sportiviteit en rijplezier ook eco-bewustzijn een belangrijke rol speelt.

Op zoek naar een Alfa Romeo MiTo?
bynco heeft er 11 vanaf € 8.925,-

Alfa Romeo MiTo

De motor is een voorbeeld van downsizing, want ondanks de minimale inhoud van de motor, presteert het blok maximaal. In 7,5 seconden kan de 100 km/h gehaald worden en de MiTo haalt een topsnelheid van 219 km/h. Dit alles met een gemiddeld verbruik van 4,8 liter per 100 km. Dit brengt dankzij een gemiddelde CO2-uitstoot van 139 gr/km een B-milieulabel met zich mee. Om de dynamische kwaliteiten van de QV te verbeteren, zijn er modificaties aan het chassis toegebracht.

Alfa Romeo MiTo

De QV versie is voorzien van het 'dynamic suspension system' dat ervoor zorgt dat de schokbrekers zich aan alle wegcondities aanpassen. Het dynamische veersysteem is een combinatie met het Alfa DNA-systeem. In de 'Normal' stand biedt de auto meer comfort, in 'All Wheater' staan alle veiligheidssystemen op scherp en hebben deze een continue interactie met het 'Vehicle Dynamic Control'-stabiliteitssysteem, de besturing en het onderstel. De 'Sport'-stand tenslotte verandert de MiTo in een compacte sportauto.

De Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde is voorzien van de nieuwe generatie C635-versnellingsbak. Deze is ontwikkeld door Fiat Powertrain Technologies en gemaakt in de Verrone fabriek in Italië. De nieuwe versnellingsbak is ontwikkeld om de rijdynamiek te verhogen en het brandstofverbruik te verlagen. Voor wat betreft de rijdynamiek zorgen de korte slagen als van verzet gewisseld wordt voor meer rijplezier. Dankzij minder frictie en de beste versnellingsbakoverbrenging, is het brandstofverbruik omlaag gebracht.

Alfa Romeo MiTo

MultiAir is ontwikkeld en gepatenteerd door Fiat Powertrain Technologies (FPT) en debuteert op de 1.4 benzinemotor met twee verschillende vermogens (105, 135 pk) die allemaal voldoen aan de Euro 5 normen. Later volgt een 170 pk sterke turbovariant op de 'Quadrifoglio Verde' uitvoering.

De 135 pk motor haalt een topsnelheid van 207 km/h, verbruikt 5,6 liter op 100 km en heeft een gemiddelde CO2-uitstoot van 129 gr/km (B-label). Zijn maximale koppel is beschikbaar vanaf 1750 tpm. De MiTo met de 105 pk sterke MultiAir-motor haalt een topsnelheid van 187 km/h.

Alfa Romeo MiTo
AutoCoach

Alle MiTo's met MultiAir motor zijn voorzien van Start-Stop, dat een brandstofbesparing van 10% kan opleveren. Het systeem schakelt automatisch de motor uit als de auto stilstaat en het rempedaal is ingetrapt. Als de versnelling weer wordt ingezet of als de rem wordt losgelaten, start de motor automatisch.

Tevens is de MiTo MultiAir voorzien van een zogenaamde 'Gear Shift indicator' (GSI), een signaal dat aangeeft op welk moment geschakeld dient te worden om zo zuinig mogelijk te rijden. GSi is automatisch actief wanneer de Alfa DNA-selectieknop in de Normal- of All Wheater-stand staat. De verschillende standen van DNA-functie past de dynamiek van de auto in de gewenste stand van de bestuurder aan.

Alfa Romeo MiTo

De introductie van de MultiAir-motoren gaat gepaard met de introductie van nieuwe lakkleuren. Tevens zijn er aanpassingen aan de versnellingsbakbediening, het stuur- en dempingsysteem en het interieur aangebracht, om het comfort te verhogen.

Eind oktober staat de MiTo MultiAir bij de Nederlandse dealer vanaf € 19.100.

IkWilVanMijnAutoAf
Alfa introduceert MiTo QuadrifoglioAlfa introduceert MiTo Quadrifoglio
2 april 2014
Alfa Romeo verlaagt verbruik MiToAlfa Romeo verlaagt verbruik MiTo
21 december 2012
Alfa Romeo MiTo nu met Pack QV SportivaAlfa Romeo MiTo nu met Pack QV Sportiva
22 juni 2012
Alfa Romeo MiTo krijgt 2-cilinder motorAlfa Romeo MiTo krijgt 2-cilinder motor
20 april 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum