16 november 2005
Alfa Romeo Brera

Alfa Romeo Brera

Designprijs voor Alfa Romeo

Autozine
16 november 2005 | Bij de jaarlijkse verkiezingen van het Britse automagazine Autocar is Alfa Romeo in de prijzen gevallen. De recent geïntroduceerde Alfa Brera sleepte de Autocar Design Award 2005 binnen. De prijs werd onlangs in Londen in ontvangst genomen door niemand minder dan de ontwerper van de Alfa Brera, Giorgetto Giugiaro, samen met Wolfgang Egger, hoofd van Alfa Romeos Centro Stile.
AutoCoach

"De Alfa Brera is een indrukwekkende, maar toch gracieuze coupé", becommentarieert Autocar hun keuze. "De auto maakt de meeste indruk door het prachtig samenspel van lijnen en proporties. Deze stijl is doorgetrokken naar het interieur, waar een sportieve mix van materiaal en vormen de juiste ambiance voor de berijder creeert. Het is een auto waar je gewoon in wilt stappen en weg rijden".

Alfa Romeo Brera

De Alfa Brera wordt in het voorjaar van 2006 op de Nederlandse markt verwacht. Hij wordt in eerste instantie leverbaar met twee direct ingespoten JTS-benzinemotoren met Twin Phaser-technologie: een 260 pk sterke 3,2-liter V6 en een 185 pk sterke 2,2-liter viercilinder. De motoren zijn elk gecombineerd met een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak met korte schakelwegen en voldoen aan de Euro4-norm. Enkele maanden later wordt ook een 200 pk leverende 2.4 JTD dieselmotor beschikbaar.

Wittebrug
Alfa Romeo geeft specificaties BreraAlfa Romeo geeft specificaties Brera
4 november 2005
Alfa Romeo Brera gaat in productieAlfa Romeo Brera gaat in productie
2 februari 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum