26 januari 2022

Forum Alfa Romeo Brera

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 april 2015

Ervaring met Brera: Deze Brera heb ik in november 2014 gekocht bij Auto Totaal Haarlem, die deze auto uit Duitsland gehaald heeft. In 2009 gebouwd, 2010 in Duitsland op kenteken gezet. Alles er op en er aan, Ti pakket, volledig leer etc. Zwart metallic.

Door het bedrijf MijnAutoCoach.nl laten controleren (pakket incl. onderhandelen) en een klein schoonheidsfoutje (door verkeerd schoonmaakmiddel was er rubber bij de klokken losgeraakt) laten herstellen (gekozen om het helemaal weg te laten halen zodat je het donkere nullmetaalnull te zien kreeg, wat niet opvalt.) en met nog geen 33.000 km op de teller nog als nieuw. Complete onderhoudshistorie, waarbij ik later ondervond dat de laatste beurt in DL wel is afgevinkt, MAARRRR: het luchtfilter was niet vervangen, dus onderplaat is nooit verwijderd en olie is dus via motorblok opgezogen (er vanuit gaande dat het is gebeurd!).

Auto trok als een turbo-loos model en bij TOL Leeuwarden laten controleren, waarna er dus een sterk vervuild filter tevoorschijn kwam. Nieuw filter erin en klaar. Auto Totaal Haarlem gemaild, maar geen aanbod gekregen de kosten terug te krijgen. Weliswaar de auto zonder garantie gekocht, maar toch een verborgen gebrek, wat zij weer zouden kunnen verhalen op de Duitse dealer. Voor die 50 euro ga ik geen stennis schoppen, maar als service hadden ze dat wel mogen doen. Zij zijn ook te goeder trouw van de stempels uitgegaan, dus ook 'besodemieterd' door dat bedrijf in Duitsland.

Auto rijdt heerlijk soepel, valt inderdaad op (in het wild ben ik totaal 2x een Brera tegengekomen, waarvan het dacht ik geen 1750 waren). Bij aankoop laten chippen door Squadra Tuning te Nunspeet, zodat het vermogen van 205 naar 235 pk is gestegen. Koppel zit op 380 Nm.

Als gezinsauto (lees: wanneer je kinderen hebt) is het niets, maar is ie ook niet voor gebouwd het is en blijft een coupe. Voor wie geen kinderen heeft en een snelle en luxe sport-coupé zoekt, is het ideaal. Het is niet zo patserig als een Audi van een of andere zakenpief. Lekker exclusief en eigenwijs :) In onderhoud bij Tolman Drachten (tegenwoordig o.a. Alfa specialist). Wel voor het akkefietje met filter inlaatsensor laten vervangen, waarvan Tolman echt benadrukte dat die foutmeldingen gaf, ondanks dat de pit niet teruggekeerd was. Maar met TOL Friesland weer een goed adres voor specialistische Alfa reparaties/adviezen. Een aanrader als het gaat om vage klachten. Die dacht direct al aan het filter, zonder het gezien te hebben (hij gelooft de boekjes niet).

Als 2e auto heb ik nog een Fiat Punto 1.8 16v Abarth uit 2004 (destijds nieuw gekocht).

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Geloof onderhoudsboekjes niet, want hoewel afgestempeld, is het niet altijd gedaan.


Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand39.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 27 december 2011

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): In onderhoud bij: Garagebedrijf AMSO
Al 20.000 km gereden zonder problemen of bijkomende kosten. Zeer klantvriendelijk bedrijf. Alle vervangen onderdelen te zien gekregen en even onder de auto doorgelopen, dit alles was geen probleem!
Bij het ophalen van de auto is deze netjes schoongemaakt en gewassen. (Elke keer weer...!!)
Wat een service en liefde voor het vak!

Ervaring met verkoop: Absoluut een top occasion! Zeer tevreden!

Aangeschaft bij: Garagebedrijf AMSO (te Rotterdam)
De alfa romeo specialist..

Uitvoering2.2 JTS Skywindow
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand50.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 25 juni 2011

Ervaring met Brera: Je moet wennen aan deze supersnelle auto.

Uitvoering1750TBi
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 7 mei 2010

Ervaring met Brera: Verbruik is hoog, motor matig. Ga voor de nieuwe motor met turbo. Je moet van aandacht houden.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Afspraken maken buitengewoon prettig, ook op zaterdag. Garantie na afloop van de garantieperiode wordt netjes afgehandeld. Leenauto geen probleem.

Ervaring met verkoop: Betrof spontane inruil ivm schade aan een GT.

Uitvoering2.2
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand39.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 21 mei 2009

Ervaring met Brera: Laat hem verlagen; ander velgen. En als je 3,2 liter te weinig vind: bel Novitec, zij maken er 3,6 van, maar ik ben zelf tevreden met 3,2. De meiden rennen nu gillend achter me aan!

Ervaring met onderhoud (zelf): Ik doe het zelf, ik ben monteur bij een universele garage.

Ervaring met verkoop: Perfect niks op aan te merken

Uitvoering3,2
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand30.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 12 april 2007

Ervaring met Brera: Attent zijn verbruik.

Ervaring met verkoop: Geen

Uitvoering3.2 V6 Q4
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand20.250 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
XLLease
Volkswagen SciroccoVolkswagen Scirocco
★★★☆☆
Audi TT Audi TT
★★★☆☆
Alfa Romeo GTAlfa Romeo GT
★★★★☆
Audi TT Audi TT
★★★★☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs