2 februari 2005
Alfa Romeo Brera

Alfa Romeo Brera

Alfa Romeo Brera gaat in productie

Autozine
2 februari 2005 | De Alfa Romeo Brera maakt zijn debuut als productiemodel op de Salon van Geneve 2005, hetzelfde toneel waarop hij in 2002 als concept car, ontworpen door Giorgetto Giugiaro, zijn opwachting maakte. De Brera, die eind van dit jaar leverbaar zal zijn, beschikt met zijn unieke stijl, over de kenmerken die zo onderscheidend zijn voor het merk Alfa Romeo: sportiviteit en elegantie.

De Alfa Romeo Brera is een ruimbemeten 2+2 (183 cm breed, 441,3 cm lang en 137,2 hoog), ook al wekt het model door de spits toelopende voor- en achterzijde een compacte indruk. Binnenin ontstaat een bijzondere atmosfeer door het gebruik van bijzondere materialen zoals het glazen dat door de grote lichtinval de passagiers een gevoel van ruimte geeft, en tevens de lijnen van de auto energieker maakt.

Alfa Romeo Brera

De klant kan kiezen uit drie uitrustingsniveaus en drie motoren: een turbodiesel (2.4 JTD met 200 pk) en twee JTS benzinekrachtbronnen (een 2.2 met 185 pk en een 3.2 met 260 pk), te combineren met -afhankelijk van de versie- een handgeschakelde 6-versnellingsbak of automaat. De Alfa Romeo Brera claimt goede rijprestaties, dankzij de double wishbone voorwielophanging en de Multilink configuratie achter. De Brera biedt op enkele versies de mogelijkheid van permanente vierwielaandrijving (Alfa Q4). Op veiligheidsgebied beschikt de Alfa Romeo Brera over voorzieningen die het weggedrag van de auto controleren en daar waar nodig zullen ingrijpen.

Alfa Romeo Brera
Designprijs voor Alfa Romeo BreraDesignprijs voor Alfa Romeo Brera
16 november 2005
Alfa Romeo geeft specificaties BreraAlfa Romeo geeft specificaties Brera
4 november 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum