27 juli 2010
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt kost $41.000 in Amerika

27 juli 2010 | General Motors heeft vandaag bekendgemaakt dat de Volt nu te bestellen is bij geselecteerde Chevrolet-dealers in de introductiemarkten in Amerika. De Volt is de eerste elektrische auto op de markt met extended range mogelijkheid. Na de introductie in Amerika zal de Volt in 2011 wereldwijd leverbaar worden, te beginnen in Europa en China. In Amerika krijgt de Volt een aanschafprijs van $41.000 ($33.500 netto plus een met de inkomstenbelasting te verrekenen bedrag variërend van $0 - $7.500).

De levering van de Volt aan klanten begint later dit jaar in de Amerikaanse staten Californië, New York, Michigan, Connecticut, Texas en New Jersey en in de stad Washington, D.C.; de productie is gelimiteerd.

De Volt heeft een totale actieradius van ruim 500 kilometer en rijdt uitsluitend met elektrische aandrijving. De eerste zestig kilometer worden uitsluitend op pure elektriciteit afgelegd, afkomstig uit de 16-kWh lithium-ion batterij, zonder gebruik te maken van brandstof en zonder CO2-uitstoot. Wanneer de lithium-ion batterij bijna leeg is, treedt ongemerkt een generator in werking om op een volle tank de elektrische actieradius met zo'n 450 kilometer te vergroten.

Chevrolet Volt

Afhankelijk van de belastingvoorwaarden kunnen Volt-eigenaren in Amerika zich kwalificeren voor een belastingteruggave die kan oplopen tot $7.500, naast terugbetalingen door de eigen staat en lokale overheden. Ook kunnen Volt-eigenaren in bepaalde staten gebruikmaken van speciale rijbanen voor High-Occupancy Vehicles (auto's met volledige inzittendenbezetting).

De Chevrolet Volt is standaard voorzien van een 120-volt oplaadkabel waarmee de auto thuis direct kan worden opgeladen via een normaal stopcontact thuis. De eerste 4.400 Volt-kopers krijgen zonder bijbetaling een 240-volt oplaadstation thuis, inclusief de installatie. De installaties maken deel uit van een programma dat is ontwikkeld door de Amerikaanse overheid, het Ministerie van Energie, dat er in voorziet om ongeveer 15.000 240-volt thuislaadstations in heel Amerika te installeren.