16 november 2012
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

GM en ABB demonstreren hergebruik accu's Chevrolet Volt

Autozine
16 november 2012 | General Motors en ABB hebben de volgende fase gepresenteerd van het hergebruik van batterijen. Gebruikte batterijen van vijf Chevrolets Volt worden samengevoegd in een modulair pakket waardoor drie tot vijf Amerikaanse huishoudens van een gemiddelde samenstelling twee uur lang van elektriciteit kunnen worden voorzien. Deze ononderbroken stroomvoorziening werd gedemonstreerd tijdens GM's Electrification Experience. Het prototype levert een vermogen van 25 kW en 50 kWh aan energie voor de verlichting en alle audiovisuele apparatuur in een unit, die werd gebruikt voor dit evenement en die niet was aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

"GM's batterij-ontwikkeling gaat voort voor de gehele levensduur van de batterij, waaronder het hergebruik", zegt Pablo Valencia, GM senior manager van Battery Lifecycle Management. "In veel gevallen, wanneer de batterij van een elektrische auto aan het eind van zijn bestaan is als accu voor de toepassing in een voertuig, is slechts 30% van zijn 'leven' verbruikt. Daardoor kunnen de batterijen nog lang worden gebruikt voor andere toepassingen voordat de batterij gerecycled moet worden".

Chevrolet Volt

GM en ABB hebben vorig jaar gedemonstreerd hoe een batterijpack van een Chevrolet Volt kan worden gebruikt om energie te vergaren en hoe die terug te voeren naar het netwerk om te zorgen voor een aanvullende stroomvoorziening voor huishoudens en bedrijven.

Tijdens de demonstraties wordt het energie-opslagsysteem via het ABB Energy Storage Inverter systeem geladen met elektriciteit die voor 100% afkomstig is van Volt-batterijen. Dezelfde applicatie kan voor een paar woningen of kleine bedrijven worden gebruikt in geval van een stroomuitval. Ook kan deze unit worden gebruikt om elektriciteit op te slaan in periodes dat de afnamekosten laag zijn, om later in piekuren weer te worden gebruikt. Daarnaast kan de unit ingezet worden voor het leveren van stroom wanneer een zonne- of windenergievoorziening tijdelijk niet genoeg elektriciteit opwekt.

Deze functies kunnen in de toekomst door nutsbedrijven worden ingezet om de kosten voor de consument te verlagen en de kwaliteit van de stroomvoorziening te verbeteren.

ABB's research center in Raleigh heeft het onderzoek en de ontwikkeling uitgevoerd, en de Medium Voltage business unit van ABB in Lake Mary is verantwoordelijk voor het testen, het marktonderzoek en de productontwikkeling. Als 's werelds grootste onderneming voor snelladers voor elektrische auto's en marktleider in energieopslag en netwerken werkt ABB samen met andere auto-ondernemingen, batterijfabrikanten en nutsbedrijven om de elektriciteitsvoorziening en industriële bedrijven productiever en efficiënter te maken.

XLLease
Chevrolet verlaagt prijs VoltChevrolet verlaagt prijs Volt
7 oktober 2013
Gratis 2 EV-Box laadstations voor VoltGratis 2 EV-Box laadstations voor Volt
4 februari 2013
Chevrolet modificeert VoltChevrolet modificeert Volt
5 januari 2012
5 EuroNCAP sterren voor Chevrolet Volt5 EuroNCAP sterren voor Chevrolet Volt
23 november 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum