17 juni 2010
Range Rover

Range Rover

Range Rover verbeterd voor modeljaar 2011

17 juni 2010 | Een nieuwe V8 dieselmotor, een nieuwe 8-traps automatische transmissie, twee belangrijke uitbreidingen van het Terrain Response-systeem en subtiele aanpassingen aan de exterieurstyling zijn de belangrijkste verbeteringen aan de Land Rover Range Rover voor modeljaar 2011.

De 4,4-liter TDV8 dieselmotor met parallel-sequentieel turbocompressorsysteem vervangt de 3,6-liter TDV8 en is uniek voor de Range Rover. Ondanks de verbeterde prestaties (313 pk / 700 Nm) is deze V8 diesel ook nog eens zuiniger en schoner: het gemiddelde verbruik is gereduceerd tot gemiddeld 9,4 l/100 km.

Range Rover

De 14% lagere CO2-emissie en 18,5% lagere brandstofverbruik zijn mede te danken aan de combinatie met de nieuwe, elektronisch gestuurde ZF 8HP70 8-traps automatische transmissie. Dankzij de nieuwe motor en transmissie is de Range Rover TDV8 in staat binnen 7,8 seconden van 0 naar 100 km/h te laten accelereren. De tussensprint van 80-120 km/h is verbeterd van 6,3 naar 5,1 seconden.

Vanwege de verbeterde prestaties zijn alle TDV8-uitvoeringen voortaan uitgerust met hetzelfde, in samenwerking met Brembo ontwikkelde, remsysteem als voor de 5,0-liter Supercharged V8 uitvoeringen. Het systeem bestaat uit geventileerde remschijven met een diameter van 380 mm aan de voorwielen, in combinatie met unieke, vaste, tegengesteld werkende zeszuiger-monoblock-remklauwen uit lichtgewicht aluminium. Aan de achterwielen zijn er geventileerde remschijven met een diameter van 365 mm en zwevende eenzuiger-remklauwen.

Range Rover

De Range Rover 11MY is verder verbeterd door de uitbreiding van het Terrain Response-systeem met de helling acceleratieregeling (GAC, Gradient Acceleration Control) en de helling startassistent (HSA, Hill Start Assist). In het interieur is de meest opvallende wijziging de nieuwe 'Drive Select' draaiknop voor de bediening van de automatische transmissie op de TDV8-uitvoeringen. De Range Rover Supercharged houdt de transmissiehendel. Daarnaast zijn er verbeteringen aan de audiosystemen. Als optie zijn er voortaan verlichte dorpellijsten voor de voorportieren. Voor de dieselmodellen is de exterieurstyling verbeterd met een nieuwe Jupiter metaalkleur voor grille en luchtuitlaten in voorspatborden.

Een nieuw Exterior Design Pack stelt klanten in staat om hun Range Rover een individuelere uitstraling te geven. Verder zijn er nieuwe lakkleuren en nieuwe lichtmetalen velgen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!