2 december 2021

Forum Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 augustus 2020

Ervaring met Range Rover : Rijden is een genot, echter technische problemen een kostbaar drama!

Uitvoering3.6 Tdv8
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand221.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 19 oktober 2017

Ervaring met Range Rover : Er is iets met de sleutels. Blijkbaar zit er een chip in die alles regelt of zoiets. Iemand daar ervaring mee of ook zoiets meegemaakt?


Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand219.500 km

Betrouwbaarheid4
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 10 oktober 2017

Ervaring met Range Rover : Alleen zeer slechte ervaring met dealer Knook in Breda.

Uitvoering2006
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit5 jaar
DealerKnook

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 2 juli 2016

Ervaring met Range Rover : Auto start vaak niet. Accu 100%. Is 3 x volledig uitgelezen.

Startknopindrukken via dashboard is alles okay. Het startprobleem komt meer voor na lange rit (b.v. rit naar Frankrijk). Sleutel tegen het dashboard houden geeft geen resultaat. Soms meerdere malen het rempendaal intrappen geen soms een resultaat, maar niet altijd. Een 20 stilstaan en afkoeling soms een positief effekt. Wie weet de oplossing?

Ervaring met verkoop: Geen probleem het de verkoop gehad.

UitvoeringV8 Autobiografie
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand124.000 km
DealerJager

Betrouwbaarheid5
Comfort9
Motor5
  
 
Reactie van: Hompie, datum: 19 januari 2017

Antwoord: Krukassensor was het bij mij. Zelfde fenomeen

AutoCoach
  

, datum: 1 april 2015

Ervaring met Range Rover : Sinds 9 jaar tweede eigenaar van een auto waar 20.000 kilometer op de teller stond toen ik hem kocht. Inmiddels ruim 28.000 euro uitgegeven aan onderhoud en going... Het is een geweldig fijne auto om te rijden maar kwalitatief matig.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Blijf zoveel mogelijk bij de auto als deze wordt gerepareerd. Je leert altijd wat. En voor een monteur heeft een auto geen gezicht. De eigenaar wel.

UitvoeringHSE
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit9 jaar
KM-stand231.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 2 juli 2011

Ervaring met Range Rover : Mijn vader heeft net de 4.4 TD V8 Vogue gekocht, een super auto! Hij had eerst een BMW 730d met 245pk, maar deze Range lijkt vrijwel evensnel, hoewel hij een ton meer weegt! Wanneer je de elektro begrenzer eraf haalt, is 225 km/u makkelijk te behalen op ene uiterst comfortabele wijze!

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Altijd correct en zeer snel.

Ervaring met verkoop: Op enkele kleine details na uitstekend.

UitvoeringTDV8 VOGUE
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.856 km

Betrouwbaarheid6
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 16 april 2010

Ervaring met Range Rover : Range Rovers zijn niet veel anders dan andere auto's aangezien autofabrikanten gewoon systeem-integratoren zijn. Alle elektronica komt van andere (Duitse) merken zoals elektronica (BMW 7 serie), of de xenon (Mercedes S) dus heel erg veel kan er niet mis gaan. Motor en bak zijn hetzelfde als X5 dus ook dat kan niet slechter of beter zijn.
Uiteraard heeft Land Rover z'n eigen grollen toegevoegd zoals de automatische stuurverstelling en het front differentieel dat in de eerste series geheid naar de knoppen gaat. Als je een goed onderhouden 2005 model kiest (herkenbaar oa aan het navigatiesysteem) dan gaat er weinig mis. Liefst ook een exemplaar zonder trekhaak want dan heb je ook meer zekerheid dat de bak er niet onder uit dondert, ook een gevoelig punt, bij de X5 niet anders. Zelf lang gezocht en alle problemen op internet opgezocht en een keuze gemaakt voor een ex-lease bak. Tot nu toe geen enkel probleem behalve de xenon verlichting die er een keer uit geknald is.

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Ga naar een gespecialiseerde, maar geen officiele merkgarage met je tweedehands. Dus Jansen in Oisterwijk, of Xcellent Land Rover service in Steensel. Wel de spullen maar niet de belachelijke aanpak van een merkdealer. Tenzij je genoeg geld hebt, want de merkdealer levert wel goed werk maar kijkt niet naar een ruilonderdeel of een simpele oplossing ... die gaat voor de maximale winst.

UitvoeringTD6 HSE
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand181.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Na-stek, datum: 6 februari 2012

Antwoord: Ik verbaas me dat uw Xcellent Land Rover in Steensel aanbeveel aan andere. Ik heb tot nu toe nog nooit zo'n slechte service en onprofessioneel monteur gezien. Ik heb letterlijk een kapotte auto terug gehad en beste Marcel wil er niks aan doen. Erger nog omdat hij alleen maar contant geld accepteert en geen bonnetje geeft, doet hij net als of zijn neus bloedt en neemt geen verantwoording.
Als je hem belt en probeert op te lossen, hang hij de hoorn op!

 
Reactie van: Rick. Walraven, datum: 13 april 2012

Antwoord: Erg vreemd dat u er zo over denkt. Ik heb al 2x een auto gekocht bij Xcellent in Steensel. Ik heb nooit geen problemen ervaren met de service of met Marcel. Naar mijn inzicht is dit een uitstekende garage met een jonge zeer ervaren monteur. Dus JA, deze garage is zeker aan te bevelen aan andere mensen. Het is een echte Land Rover specialist!

 
Reactie van: 123, datum: 22 april 2015

Antwoord: Toevallig lees ik dit. Zeer slechte ervaring bij Xcellent. Marcel is onbetrouwbaar. Wat is overtreffende trap van oplichter? Mijn advies: ga niet in zee met dit bedrijf. Uit angst durf ik mij naam hier niet neer te zetten. Helaas...

 
Reactie van: Peter. Pols, datum: 10 oktober 2017

Antwoord: De Land Rover dealer kun je beter mijden bij storingen. Heb goede ervaringen met LR specialist van Gellekom in Soest: open, eerlijk en ook nog deskundig.

 
 1 

IkWilVanMijnAutoAf
Volvo XC90 Volvo XC90
★★★☆☆
BMW X5 BMW X5
★★★★☆
Porsche Cayenne Porsche Cayenne
★★★★☆
placeholderMercedes M-Klasse
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs