5 november 2010
Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Land Rover doneert miljoenste Range Rover aan Help for Heroes

Autozine
5 november 2010 | Land Rover viert de productie van de miljoenste Range Rover door deze auto te doneren aan de liefdadigheidsorganisatie Help for Heroes. De miljoenste auto, een Range Rover Autobiography Black, werd gebouwd in Solihull, waar sinds 1970 drie generaties van de Range Rover zijn gebouwd.
AutoCoach

Land Rover medewerkers vierden samen met Alan Volkaerts, Solihull Manufacturing Director, en Phil Popham, Managing Director van Land Rover, deze unieke mijlpaal die plaatsvindt in het veertigste levensjaar van de Range Rover. De miljoenste Range Rover werd door Phil Popham persoonlijk naar London gereden om de auto over te dragen aan Help for Heroes. Daarbij werd hij van Solihull naar London gevolgd door een konvooi klassieke Range Rovers, gereden door hun enthousiaste eigenaren.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

De overhandiging vond plaats op de Top Gear Live set op Earls Court in London, waar Jeremy Clarkson (ambassadeur van Help for Heroes) de miljoenste Range Rover namens de liefdadigheidsorganisatie in ontvangst nam.

"Land Rover is er trots op om het goede werk van Help for Heroes te ondersteunen met de donatie van de miljoenste Range Rover. De auto zal later dit jaar worden geveild en moet waardevolle fondsen werven voor de praktische en directe hulp aan gewonde militairen en hun gezinnen", verklaarde Phil Popham.

De gedoneerde Range Rover, een Autobiography Black, is het duurste en exclusiefste model uit het programma, met een Britse catalogusprijs van meer dan 85.000 pond (meer dan € 200.000 in Nederland). Naar schatting zal de auto meer dan 100.000 pond opbrengen voor Help for Heroes wanneer deze later dit jaar wordt geveild.

Sinds 1970 zijn er drie generaties van de Range Rover geweest. De eerste, die nu bekend staat als de Classic, kwam in 1970 op de weg en bleef meer dan 25 jaar in productie met tal van verbeteringen en in ontelbare varianten.

De tweede generatie, de P38a, die in 1994 zijn première beleefde, werd in 2001 opgevolgd door het huidige model. Ontelbare aanpassingen tijdens het afgelopen decennium hebben ervoor gezorgd dat de Range Rover zijn positie blijft behouden.

In 2005 werd de Range Rover Sport geïntroduceerd, waarmee het Range Rover programma werd aangevuld met een sportieve touring-SUV. Ook dit model was direct een verkoopsucces, met meer dan 300.000 stuks in de afgelopen zes jaar. Volgend jaar wordt het Range Rover programma uitgebreid met een derde model, de compleet nieuwe Range Rover Evoque.

Profile
Range Rover tijdelijk als Vogue SilverRange Rover tijdelijk als Vogue Silver
15 februari 2012
Piet Boon geeft visie op Range RoverPiet Boon geeft visie op Range Rover
23 maart 2011
Range Rover bouwt Autobiography UltimateRange Rover bouwt Autobiography Ultimate
9 februari 2011
Prijzen Range Rover modeljaar 2011Prijzen Range Rover modeljaar 2011
9 juli 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum