13 februari 2008
Renault Koleos

Renault Koleos

Renault introduceert Koleos

13 februari 2008 | Renault presenteert zijn eerste Crossover: de Koleos. Deze vrijetijdsauto verbindt het comfort van een hatchback, de rijcapaciteiten van een 4x4 en de ruimte van een compacte MPV met elkaar.

De Koleos is bedacht en ontworpen door Renault, ontwikkeld door Nissan en wordt geproduceerd in de fabriek van Renault Samsung Motors in het Koreaanse Busan. Het nieuwe model is voor het eerst te zien op de autobeurs van Genève die maart 2008 van start gaat en staat in juni bij de Renault dealers in Nederland.

Renault Koleos

Met een lengte van 4,52 m en een breedte van 1,85 m oogt de Koleos niet kolossaal. Naast de vierwielaangedreven uitvoering, die voorlopig alleen leverbaar is op het Privilège-uitrustingsniveau, is de Renault Koleos ook leverbaar in een tweewiel aangedreven versie voor mensen die vallen voor zijn stoere Crossover-look maar de vierwielaandrijving niet nodig hebben.

Om het laden te vergemakkelijken, heeft de Renault Koleos een zogenaamde "clamshell", een achterklep waarbij zowel het bovenste deel van de achterklep als het onderste deel te openen zijn.

Renault Koleos

De Renault Koleos is leverbaar met twee motoren. Een 2.0 dCi Euro 4 van de laatste generatie is leverbaar als 150 pk (110 kW) en 175 pk (127 kW) en heeft een maximaal koppel van 320 tot 360 Nm (afhankelijk van de versie), dat beschikbaar is vanaf lage toerentallen.

Renault biedt de 2.0 dCi 150 pk aan als voorwielaandrijver met een handgeschakelde zes-versnellingsbak. De 175 pk-versie van de 2.0 dCi is leverbaar als 4x4 met een handgeschakelde zes-versnellingsbak. Renault levert de Koleos ook met een benzinemotor, een 2.5 16V, die een vermogen ontwikkelt van 170 pk (126 kW) en een koppel levert van 226 Nm.

Renault Koleos

De eerste Koleos verschijnt in juni op de Europese markt en zal in 2009 in meer dan veertig landen wereldwijd worden verkocht.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!