11 november 2005
Opel Zafira (2005 - 2011)

Opel Zafira (2005 - 2011)

Gouden Stuurwiel 2005 voor Opel Zafira

11 november 2005 | De Opel Zafira wint het Gouden Stuurwiel voor de beste compacte MPV van 2005. Elf miljoen lezers van het Duitse weekblad "Bild am Sonntag" verkozen de Opel Zafira boven vier andere modellen. De nieuwe Opel Zafira versloeg de Mercedes B-Klasse, de Volkswagen Golf Plus, de Mazda 5 en de Honda FRV.
Opel Zafira (2005 - 2011)

Dit jaar vond de prijsuitreiking voor de dertigste keer plaats. Bild am Sonntag omschreef het segment van de compacte MPV als "wellicht het felst bevochten en meest competitieve startveld", omdat het niet alleen over weggedrag of acceleraties draait, maar vooral ook over het oordeel van de klant, de belangrijkste factor in dit geval. Het is de tweede keer dat Opel met de Zafira het Gouden Stuurwiel wint. Bij de introductie van de eerste generatie Zafira in 1999 sleepte Opel deze prijs ook al in de wacht.

Opel Zafira (2005 - 2011)

Hans Demant, Managing Director bij Adam Opel AG: "Met de nieuwe Zafira heeft Opel alle troeven in handen om het succesverhaal van zijn voorganger voort te zetten. Ik ben vooral erg verheugd met het door de lezers toegekende Gouden Stuurwiel, omdat deze onderscheiding Opels expertise op het vlak van flexibele, multifunctionele MPVs duidelijk bevestigt".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!