6 december 2023
Xpeng G9
Nieuws

Xpeng G9

5 EuroNCAP sterren voor XPeng G9

6 december 2023 - XPENG heeft van Euro NCAP een veiligheidsscore van vijf sterren ontvangen voor zijn elektrische SUV, de G9. Het veiligheidsbeoordelingssysteem van Euro NCAP helpt consumenten en bedrijven auto's makkelijker te vergelijken en zo de veiligste aankoopkeuze te laten maken. De tests van Euro NCAP, die realistische verkeersscenario's nabootsen, vertegenwoordigen de Europese gouden standaard voor uitgebreide autoveiligheidstests.

De XPENG G9 ontvangt de maximale beoordeling van vijf sterren dankzij de carrosseriestructuur en de passieve veiligheidsvoorzieningen. Deze zijn ontworpen om passagiers te beschermen bij een botsing. Deze innovaties werken samen om de botskrachten effectief te beheersen, de impactversnelling te verminderen en het risico op letsel voor de inzittenden te minimaliseren.

Xpeng G9

De carrosseriestructuur van de XPENG G9 is samengesteld uit robuuste materialen, waaronder hoogwaardig staal voor betere bescherming tijdens botsingen. Deze, als een kooi ontworpen structuur, maakt een efficiënte verdeling van de botskrachten mogelijk en beschermt passagiers tegen de volledige kracht van de impact. De voorkant van de G9 is ontworpen om aanzienlijke hoeveelheden energie te absorberen en zo de bestuurder en passagiers tijdens een botsing verder te beschermen. Daarnaast helpt geavanceerde buig- en scheurtechnologie bij de algehele energieabsorptie door het gehele voertuig.

Brian Gu, Vicevoorzitter en president van XPENG: "Het ontvangen van de twee vijfsterrenbeoordeling van Euro NCAP voor zowel de P7 als de G9 laat de kwaliteit van onze voertuigen zien, vooral gezien de nog hogere testnormen van 2023. Wij geloven in de kracht van technologie en werken voortdurend aan het verbeteren van de klantervaring en veiligheid. Onze interne engineering, die gelijktijdige en harmonieuze hardware- en softwareontwikkeling mogelijk maakt, geeft ons een sterke voorsprong in het ontwikkelen van toonaangevende, slimme mobiliteitsinnovaties".