13 juli 2009
Volvo XC60 (2008 - 2017)

Volvo XC60 (2008 - 2017)

R-Design voor Volvo XC60

Autozine
13 juli 2009 | Volvo introduceert het sportpakket R-Design voor de Volvo XC60. Deze sportieve optie voegt extra rijdynamiek en uitstraling toe aan de nieuwste Volvo. Ook beschikt de XC60 met het R-Design-pakket over een extra sportief onderstel en een directere besturing.
KwikFit
 

De lichtmetalen 18-inch 'Cratus'-velgen springen het meest in het oog en maken voor het eerst deel uit van een R-Design-pakket van Volvo. De velgen zijn ook beschikbaar in de maat 20 inch. Die maat is uniek voor de Volvo XC60 en alleen verkrijgbaar in combinatie met het R-Design-pakket. Andere exterieurelementen van de XC60 met R-Design zijn de spiegelende kappen voor de buitenspiegels, de lichtmetalen instap- en sierlijsten en twee verchroomde uitlaatpijpen.

Volvo XC60 (2008 - 2017)

Speciaal voor het R-Design-pakket voor de XC60 ontwikkelde Volvo een nieuwe carrosseriekleur: Passion Red. Bijzonder is dat deze kleur helemaal wordt doorgetrokken tot aan de onderkant van de carrosserie. Hierdoor lijkt de auto 'dichter bij de grond' te zitten en oogt hij dynamischer.

In het interieur van de auto is R-Design prominent aanwezig. Onder meer het stuur, de deurgrepen en de middenconsole zijn afgewerkt met aluminium. Het sportstuur is omkleed met geperforeerd leder - net als de knop van de versnellingspook - en voorzien van het R-Design-logo. De sportpedalen zijn gemaakt van geborsteld aluminium en ingelegd met rubber voor een optimale grip en controle. De speciale, naar het lichaam gevormde sportstoelen geven de bestuurder en de voorste passagier extra veel steun bij sportief rijgedrag. Ze zijn verkrijgbaar in twee kleurencombinaties, met lichtbeige en zwart als hoofdkleur.

Het R-Design-pakket bestaat niet alleen uit uiterlijkheden. Ook een sportief onderstel en een directere besturing maken deel uit van het sportpakket voor de Volvo XC60. Het chassis is daartoe stijver gemaakt en de vering steviger afgesteld. De vernieuwde stuurinrichting zorgt voor een betere respons op stuurbewegingen.

Volvo XC60 (2008 - 2017)

Het R-Design-pakket voor de XC60 is voor het eerst te zien op de internationale autoshow in Frankfurt, die in september van dit jaar plaatsvindt. De prijzen van het sportpakket zijn nog niet bekend.