8 september 2016
Volvo V90 Cross Country

Volvo V90 Cross Country

Volvo kondigt V90 Cross Country aan

Autozine
8 september 2016 | Volvo geniet internationaal bekendheid als de bedenker van 'cross over' modellen. Met de onthulling van de nieuwe V90 Cross Country zet Volvo een nieuwe stap in dit populaire segment. De meest comfortabele en bekwame premium all-roader tot nu toe completeert de 90-serie en wordt midden-september onthuld.
AutoCoach

"De Cross Country is uitgegroeid tot een begrip en is voor veel mensen het toonbeeld van een rasechte Volvo. Het was vanaf het begin een succesvol concept, perfect voor de zware weersomstandigheden en wegcondities zoals wij die in Zweden kennen", zegt Håkan Samuelsson, President & CEO bij Volvo Car Group. De eerste Cross Country van Volvo, ontworpen in 1996, combineerde praktische bruikbaarheid met all-roadcapaciteiten. Twintig jaar later is de Cross Country een vertrouwde verschijning in het straatbeeld.

Volvo V90 Cross Country

Alle Cross Country modellen zijn ontworpen om te gebruiken in extreme weersomstandigheden en presteren in alle condities: van modderige en besneeuwde bospaden tot lange snelwegritten. Dankzij de ruime bodemvrijheid en de grote trekkracht en de responsieve All Wheel Drive, is deze Volvo ook een populaire trekauto voor boten- en paardentrailers. De Cross Country heeft een stevige positie in het premiumsegment veroverd en is een waardig alternatief voor traditionele terreinauto's en SUV's.

Volvo V90 Cross Country
  • Eerste generatie, 1997 - 2000: De eerste Cross Country van Volvo, de V70 XC, was ontworpen als alternatief voor traditionele SUV's. De Cross Country was een frisse nieuwkomer met een aantrekkelijke mix van rijkwaliteiten, praktische bruikbaarheid en comfort. De V70 XC werd een groot succes, vooral in Noord-Amerika.
  • Tweede generatie, 2000 - 2007: De tweede generatie Volvo V70 XC had een veel robuuster uiterlijk en een grotere bodemvrijheid. Na de introductie van de XC90 in 2002 kreeg de V70 XC hetzelfde, nieuw ontwikkelde All Wheel Drive-systeem en veranderde zijn naam in XC70 om de gelijkenissen met zijn grote broer te benadrukken.
  • Derde generatie, 2007 - 2016: De derde generatie kwam in 2007 op de markt en combineerde de typische Cross Country-eigenschappen met extra elegantie en luxe. Dankzij de aanhoudende populariteit van dit model in Noord-Amerika, is dat werelddeel goed voor bijna de helft van de totale productie.
Wittebrug
Volvo V90 nu in Ocean Race-uitvoeringVolvo V90 nu in Ocean Race-uitvoering
30 oktober 2017
Volvo V90 Cross Country in de showroomVolvo V90 Cross Country in de showroom
16 maart 2017
Volvo prijst V90 Cross CountryVolvo prijst V90 Cross Country
4 november 2016
Volvo introduceert V90 Cross CountryVolvo introduceert V90 Cross Country
15 september 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum