21 december 2001
 

Volvo S80 (1998 - 2006)

De Volvo S80 is leverbaar in nieuwe uitrustingsniveaus

Autozine
21 december 2001 | De Volvo S80 is Volvo's paradepaard in het hogere marktsegment. Om de prijs-kwaliteitverhouding van de limousine nu te verbeteren en daarmee zijn concurrentiekracht te versterken, is een geheel nieuw programma leverbaar.
UnitedConsumers
 

In het kort komt het erop neer dat de Volvo S80 vanaf nu leverbaar is in vijf uitvoeringsvarianten. Verder is de standaardspecificatie uitgebreider dan voorheen. Zo is de Volvo S80 in de versies met een 2,4 liter motor met 140 of 170 pk en in de versies met een D5-krachtbron nu bijvoorbeeld standaard voorzien van Argon 15 inch lichtmetalen wielen. De 2.4 Bi-Fuel en 2.4T worden nu standaard uitgerust met Metis 16 inch lichtmetalen wielen. Het interieur van al deze versies is voorzien van een velours bekleding. De bumpers en sierlijsten van de zescilinderuitvoeringen van de Volvo S80 (2.9 en T6) zijn nu standaard uitgevoerd in de kleur van de carrosserie.

Volvo S80 (1998 - 2006)

Behalve in de uitgebreide standaarduitvoering is de Volvo S80 nu dus ook verkrijgbaar in vier andere varianten: Elan, Elite, Dynamic en Executive.

  • De Elan-variant biedt een aantal extra's die het comfort en de veiligheid vergroten. Denk hierbij onder meer aan Electronic Climate Control (ECC), een regensensor in de voorruit, verwarmbare voorstoelen, mistlampen voor, koplampwissers met sproeiers, Wasa leder/jacquard bekleding, een met leder bekleed stuurwiel en elektrisch neerklapbare hoofdsteunen achterin.
  • De Elite-versie biedt naast de Elan-extra's onder meer lederen bekleding, bediening voor een audiosysteem vanaf het stuurwiel, elektrisch bedienbare bestuurdersstoel met geheugen, elektrisch inklapbare buitenspiegels (eveneens met geheugen) en roodbruin hout-effect inleg.
  • De Dynamic-versie is de sportieve variant; eveneens gebaseerd op de Elan-specificatie met toegevoegd een aantal dynamische extra's als een verlaagd Dynamic-chassis met automatische niveauregeling, Ystad Sport lederen bekleding, 17-inch lichtmetalen wielen en aluminium inleg.

De bovenstaande varianten kunnen bovendien naar individuele wens geleverd worden met Mobility Line en Family Line. Nieuw is een line die speciaal is ontwikkeld voor de Dynamic-versie: de Exclusive Line. Deze line bestaat uit een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch inklapbare buitenspiegels met geheugen en luxueuze vloermatten.