7 september 2004
 

Volvo S80 (1998 - 2006)

Volvo S80 leverbaar in Sapphire uitvoering

Autozine
7 september 2004 | Eind september krijgt de Volvo S80 er tijdelijk een nieuwe versie bij: de S80 Sapphire. In Nederland is hij slechts in een zeer beperkte oplage van 150 stuks leverbaar. Maar dat is zeker niet het enige bijzondere van Volvo's topmodel.
KwikFit
 

De Sapphire-uitvoering is leverbaar op alle motorvarianten van de Volvo S80 (met uitzondering van de Bi-Fuel-versies). Het model is te herkennen aan de speciaal afgewerkte grille, metallic lak (keuze uit vijf verschillende kleuren) en lichtmetalen wielen met Black Chrome-finish. Het interieur is standaard uitgerust met leder in de nieuwe kleurencombinatie Off Black/Arena. Het exclusieve karakter wordt versterkt door de Black Chrome-inleg op dashboard, middenconsole en portieren.

Volvo S80 (1998 - 2006)

Daarnaast is de Sapphire-uitvoering van de Volvo S80 standaard uitgerust met onder meer Electronic Climate Control, verwarmbare voorstoelen, elektrisch instelbare bestuurdersstoel met geheugen, Bi-Xenon en koplampreinigingsinstallatie. De totale waarde van al deze items bedraagt € 10.925,-. De Sapphire-koper betaalt voor dit rijke pakket extras echter nog niet de helft van dat bedrag.

De Volvo S80 Sapphire is met een aantal opties verder uit te breiden. Zo biedt de Season-line met zijruiten voor van waterafstotend glas en de zijruiten voor en achter van gelaagd glas en zonwerende voorruit , meer veiligheid en comfort. Ook de Sports line met het Four-C-onderstel kan optioneel op de Volvo S80 Sapphire worden besteld.

De Volvo S80 Sapphire is leverbaar vanaf € 43.290,-.