1 oktober 2009
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

Volkswagen Golf BlueMotion vanaf november

1 oktober 2009 - Volkswagen start in november met de levering van de nieuwe Golf BlueMotion. Dit model dankt zijn gemiddelde verbruik van slechts 3,8 l/100 km onder meer aan de nieuwe 1.6 TDI die is uitgerust met een start-/stop-systeem en terugwinning van remenergie. De CO2-uitstoot bedraagt 99 g/km. Dit is goed voor een A-label en inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling (voor zakelijke rijders). Hij is leverbaar vanaf 26.050 euro incl. BTW en BPM.
Remschijf.nl

De nieuwe 1.6 TDI-motor is van zichzelf al zeer efficiënt en dat effect wordt nog eens versterkt door het standaard start-/stopsysteem en de terugwinning van remenergie. De energie die vrijkomt bij het uitrollen/afremmen wordt bij dit model omgezet in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt vervolgens weer opgeslagen in de accu.

Volkswagen Golf VI

De gunstige cijfers voor verbruik en CO2-uitstoot hebben zo hun voordelen. De actieradius van de Golf BlueMotion bedraagt met de 55-liter tank 1.447 km. De sprint van 0-100 km/h duurt 11,3 seconden.

Standaard zijn climatic airconditioning, radiovoorbereiding met acht speakers, ESP, elektrisch bediende ramen voor, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en de boordcomputer Plus. Daarbij heeft de Golf BlueMotion ook enkele specifieke uiterlijke kenmerken. De gestroomlijnde R-line voor- en achterbumpers en dorpelverbreders zorgen samen met de achterspoiler (van de Golf GTI) voor een sportief tintje. De achterlichtunits zijn uitgevoerd in de kleur kersenrood; normaal gesproken is dit een uniek kenmerk van de luxueuze Highline-uitvoering van de Golf.

De Golf BlueMotion is vanaf zaterdag 3 oktober te bestellen bij de Volkswagen-dealer.

Dutchlease