26 november 2008
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

Volkswagen zoekt trouwe Golf-rijders

26 november 2008 - Volkswagen-importeur Pon heeft duizenden reacties ontvangen van Golf-rijders die op de website GolfRijderGezocht.nl hun ervaring met de Golf in kaart hebben gebracht. De persoon die aantoonbaar het langst Golf rijdt, krijgt van Volkswagen het nieuwste model cadeau.
Wittebrug

Er hebben 5.610 personen op de website aangegeven hoe lang en met welke typen Golf zij gereden hebben. "Al die jaren een bron van genot", reageert een 68-jarige Golf-rijder uit Assen. "Superbetrouwbaar en een icoon in de autowereld", schrijft een 54-jarige man uit Liempde. Een 59-jarige vrouw uit Bathmen meldt: "Ik heb gehuild toen de Golf I ingeruild werd voor de Golf II.  Mijn dochters rijden ook allebei al jaren Volkswagen en willen niet anders".

Volkswagen Golf VI

Aan de introductie van de nieuwe, zesde generatie Volkswagen Golf ging 34 jaar ervaring vooraf. De populairste Volkswagen aller tijden – er zijn er meer van gebouwd dan van de Kever – kent vele gedaanten: de traditionele hatchback, de snelle GTI, de praktische Variant en tot 1998 de zomerse Cabriolet. Sinds 1974, toen de eerste Golf op de markt kwam, zijn er meer dan 26 miljoen exemplaren gebouwd. Volgens cijfers van de BOVAG rijden er momenteel in Nederland meer dan 350.000 Golfs.

De winnaar van een nieuwe Golf is degene die aantoonbaar het langst Golf rijdt. Het maakt dus niet uit of een Golf-rijder al jarenlang dezelfde Golf rijdt of bijvoorbeeld elke drie jaar zijn Golf heeft ingeruild voor een nieuwe. Er hebben zich 341 Golf-rijders ingeschreven die al 34 jaar onafgebroken Golf rijden. Eind december zal bekend worden wie van deze Golf-rijders daadwerkelijk het allerlangst Golf rijdt!

Volkswagen Golf VI
Vandebron