30 december 2008
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

Volkswagen onthult Golf hybride

30 december 2008 - Volkswagen onthult de Golf VI met hybridemotor. Volkswagen doet momenteel uitgebreide tests met de Golf TwinDrive. Deze 'plug-inhybride' is uitgerust met een nieuw aandrijfsysteem dat een elektrische plug-inmotor combineert met een verbrandingsmotor. Een testvloot met twintig Golfs TwinDrive wordt volgend jaar ingezet in Berlijn.

De elektromotor van de Golf Twin Drive heeft een actieradius van rond de 50 kilometer. Dat maakt de schone, stille en zuinige TwinDrive geschikt voor gebruik in de stad. Dankzij de combinatie met een diesel of benzine verbrandingsmotor kan de auto ook voor langere afstanden ingezet worden. Als de Golf TwinDrive ongeveer 50 kilometer heeft afgelegd neemt een benzine- of dieselmotor het van de elektromotor over.

Volkswagen Golf VI

Op een afstand van 100 kilometer verbruikt de Golf Twin Drive 8 kWh elektriciteit en 2,5 liter brandstof (2,5 l/100 km). Gezamenlijk leveren de motoren een vermogen van 174 pk/130 kW. Door een stekker in een stopcontact te steken (plug-in) kan de accu worden opgeladen. De accu wordt ook tijdens het rijden bijgeladen, met de energie die opgewekt wordt bij het remmen. Een start-stopsysteem helpt verder om brandstof te besparen.

Algemeen directeur Prof. Dr. Martin Winterkorn van Volkswagen AG noemt de Golf TwinDrive een elementaire stap naar een volledig elektrisch aangedreven auto. "Vult bij een hybrideauto de elektromotor de verbrandingsmotor aan, bij de Golf TwinDrive is het net andersom", aldus Winterkorn.

Volkswagen Golf VI
Vandebron
XLLease