6 april 2011
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

Volkswagen Golf tijdelijk als Style

6 april 2011 - Ze zijn per direct bestelbaar en debuteren op de AutoRAI: de Volkswagen Golf en Golf Variant in de extra complete Style-uitvoering. De standaarduitrusting van deze modellen op basis van de Trendline-uitvoering wordt uitgebreid met zaken als volautomatische airconditioning (Climatronic), Radio RCD 310 en 16-inch lichtmetalen velgen. Dit en meer tegen een speciale meerprijs.
Remschijf.nl

De aanduiding Style staat bij de Golf en Golf Variant voor een pakket extra's. Aan de buitenzijde zijn de Style-modellen te herkennen aan 16-inch lichtmetalen velgen (Estrada), de Highline-grille, mistlampen vóór, LED-kentekenplaatverlichting, zwart gespoten buitenspiegels, aluminium instaplijsten en Style-logo's op de B-stijl.

Volkswagen Golf VI

Het interieur biedt extra luxe (ten opzichte van de Golf Trendline) met items als Radio RCD 310, acht luidsprekers, klein leder pakket (stuur, handrem, pookknop), cruise control, middenarmsteun vóór, comfortstoelen met hoogteverstelling, 'Austin'-stoelbekleding, afgebiesde vloermatten, decorinleg 'Tweed' en contrasterende stiknaden op het lederen stuur.

De normale meerprijs voor deze extra's bedraagt 3.090 euro. De Volkswagen-dealer brengt echter 995 euro (Golf) of 1.495 euro (Golf Variant) in rekening. De Style-modellen zijn bovendien leverbaar in de speciale kleur Moonlight Blue pareleffect.

Bij de Golf en Golf Variant Style is er keus uit vier motoren. Het benzinegamma start met de 1.2 TSI BlueMotion Technologies (105 pk; A-label, 20% bijtelling). Vervolgens is er de 1.4 TSI (122 pk; B-label). Met optionele DSG-transmissie hebben ook de 1.4 TSI (20% bijtelling). Op dieselgebied is er de 1.6 TDI (90 pk; B-label) en de 1.6 TDI BlueMotion Technologies (105 pk). Met deze laatste motor zijn de Golf Style-modellen ongeacht de transmissie (zesbak of DSG) goed voor een A-label en inschaling in de 20%-categorie.

KwikFit
Vandebron