10 april 2009
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

Volkswagen Golf is world Car Of The Year 2009

10 april 2009 - De Volkswagen Golf VI is verkozen tot World Car Of The Year 2009. De internationale jury, bestaande uit 59 autojournalisten uit 25 landen, maakte dat bekend tijdens de New York International Auto Show. In de finale bleef de Volkswagen Golf VI de Ford Fiesta en de Toyota iQ voor.
Wittebrug

De jury bleek vooral gecharmeerd van de kwaliteit en de afwerking van de Volkswagen Golf VI. "Door de hoge kwaliteit van het interieur voelt de Golf luxueuzer en hoogwaardiger aan dan zijn concurrenten. Bovendien is het chassis verfijnder en blijven rijgeluiden beperkt tot een minimum", aldus het jury-rapport. Ook sprak de jury bij het toekennen van de titel zijn waardering uit voor brede assortiment motoren; de klant heeft keuze uit zes krachtbronnen en vier uitrustingsniveaus.

Volkswagen Golf VI

"Het is een enorme eer voor Volkswagen dat zijn wereldwijd bestverkopende model, de Golf, is uitgeroepen tot World Car of the Year 2009", aldus Stefan Jacoby, president/CEO van Volkswagen America Inc. "Wij zijn ervan overtuigd dat de zesde generatie Golf de beste Golf ooit is en dichten hem een mooie toekomst toe". In Europa is de zesde generatie Golf al sinds najaar 2008 te koop. Er zijn in Nederland al ruim 6.700 nieuwe Golfs verkocht. In 2009 is in Nederland bijna 1 op de 20 nieuw verkochte auto's een Golf.

De verkiezing World Car of the Year werd voor het eerst gehouden in januari 2004 en is een initiatief van autojournalisten uit de hele wereld. De jury beoordeelt de genomineerde auto's op veiligheids- en milieuaspecten, design, emotie, kwaliteit-prijsverhouding en in algemene zin.

Dutchlease
XLLease