19 februari 2009
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

Volkswagen Golf BiFuel af-fabriek met LPG

19 februari 2009 - De Volkswagen Golf is vanaf nu te bestellen als BiFuel die af-fabriek is voorzien van een LPG-installatie. Dankzij de meerprijs van € 2.300,- en de lage literprijs van LPG verdient de BiFuel zich al bij een laag kilometrage terug. De Golf BiFuel heeft een energielabel B en is leverbaar vanaf € 22.450,-.

Volkswagen monteert de LPG-installatie in de Volkswagen-fabriek. Daarom is de volledige fabrieksgarantie van twee jaar ook op de BiFuel van kracht. De bedieningsknop van de LPG-installatie is ingebouwd bij de andere schakelaars in het interieur. Bovendien heeft de Golf geen extra vuldop zoals gebruikelijk bij achteraf ingebouwde installaties, maar zit de aansluiting voor de autogaspomp achter de tankklep.

Volkswagen Golf VI

De BiFuel is gebaseerd op de Golf met 1.6 liter benzinemotor met een vermogen van 75 kW/102 pk. Met de combinatie benzinetank (55 liter) en LPG-tank (40 liter) heeft de Golf BiFuel een actieradius van 1.160 kilometer. Gemiddeld stoot de BiFuel 149 g/km CO2 uit. De Golf BiFuel heeft een groen energielabel B.

Dankzij de gunstige literprijs van LPG is de meerprijs van de BiFuel (€ 2.300,-) en de extra motorrijtuigenbelasting snel terugverdiend. Wie 7.150 kilometer per jaar aflegt, heeft de LPG-installatie er volgens berekeningen van importeur Pon na vier jaar uit. De Golf 1.6 BiFuel is verkrijgbaar in de uitvoeringen Trendline, Comfortline en Highline voor prijzen vanaf € 22.450,- inclusief BTW en BPM.

Volkswagen Golf VI
Vandebron
XLLease