8 september 2008
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen

Nieuwe Volkswagen Golf ook als zuinige BlueMotion

8 september 2008 - Een dubbele première: parallel aan de introductie van de nieuwe generatie Golf, presenteert Volkswagen het studiemodel van de toekomstige Golf BlueMotion. Het gemiddelde brandstofverbruik van deze uitvoering is 3,8 l/100 km, waarmee hij in zijn segment onder de magische 4,0 liter-grens blijft. Bovendien ligt dit brandstofverbruik op het niveau van de compactere Polo BlueMotion. De CO2-uitstoot bedraagt 99 g/km.
IkWilVanMijnAutoAf

De Volkswagen Polo BlueMotion leidde in de zomer van 2006 het BlueMotion-offensief in. Hierna volgden BlueMotion-uitvoeringen van de Golf, inclusief de Golf Variant, de Golf Plus, de Jetta, de Caddy, de Touran, de Sharan en de Passat. Het voorlopige hoogtepunt van dit duurzaamheids offensief is nu bereikt met de introductie van het studiemodel Golf BlueMotion.

Volkswagen Golf VI

De toekomstige Volkswagen Golf BlueMotion wordt aangedreven door een nieuwe, lichte common-rail turbodieselmotor. Deze viercilindermotor met vier kleppen per cilinder levert 77 kW/105 pk en bereikt bij 2.000 toeren per minuut het maximumkoppel van 250 Nm. De Golf BlueMotion sprint in 11,3 seconden van 0 naar 100 km/uur, de topsnelheid bedraagt 190 km/uur. Uiteraard rust Volkswagen de Golf BlueMotion uit met een roetfilter. Net als alle andere modellen van de zesde generatie Golf voldoet ook de Golf BlueMotion aan de Euro5-emissienorm die in de herfst van 2009 van kracht wordt.

Het zuinige karakter van het studiemodel Golf BlueMotion bereikte Volkswagen door aanpassingen door te voeren die ook de overige BlueMotion-modellen kenmerken. Zo heeft de vijfversnellingsbak langere overbrengingen, zijn er banden met een extra lage rolweerstand gemonteerd en is de carrosserie in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerd. De grootste bijdrage aan het zuinige karakter van de Golf BlueMotion levert echter de 1.598 cm3 metende common-rail turbodieselmotor.

Volkswagen Golf VI
Remschijf.nl
Remschijf.nl