13 november 2008
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

Gouden stuurwiel voor de nieuwe Volkswagen Golf

13 november 2008 - De nieuwe Volkswagen Golf heeft het felbegeerde Goldenes Lenkrad van het Duitse tijdschrift Bild am Sonntag gewonnen. De Golf werd door de jury aangewezen als de beste nieuwkomer in de compacte klasse. In de coupé-klasse eiste de nieuwe Scirocco een tweede plaats voor zich op. In totaal ging het Volkswagen-concern met vijf Gouden Stuurwielen naar huis.

De jury bestaat uit technici, professionele race- en rallyrijders en VIP's. Zij roemden vooral het hoge kwaliteits- en comfortniveau van de nieuwe Golf. Andere punten die zwaar meewegen bij de beoordeling zijn onderstel, milieuvriendelijkheid, veiligheid, prijs-/prestatieverhouding, design en rijeigenschappen. Dat de nieuwe Golf ook in Nederland gewaardeerd wordt, blijkt uit het feit dat er sinds 23 oktober al bijna 1.500 verkocht zijn.

Volkswagen Golf VI

Bij de uitreiking van de Gouden Stuurwielen 2008 had het Volkswagen-concern een abonnement op eerste plaatsen. In de klasse van kleine auto's was er een overwinning voor de nieuwe Seat Ibiza, terwijl de nieuwe Škoda Superb de overwinning in de middenklasse voor zich opeiste. Audi was met de nieuwe Q5 goed voor een Gouden Stuurwiel in de categorie SUV's/4x4 en de eveneens nieuwe Volkswagen Scirocco haalde in de coupé-klasse een tweede plaats. Door het grote aantal overwinningen en de hoge klasseringen kreeg Volkswagen bovendien de concernprijs: het 'Kleines Goldenes Lenkrad'.

Wittebrug
Remschijf.nl