14 februari 2011
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

Eerbetoon aan 35 jaar Golf GTI: de Golf 24

14 februari 2011 - Volkswagen zet tijdens de 24-uursrace op de Nordschleife van de Nürburgring een 440 pk sterke, vierwielaangedreven Golf in. Deze spectaculaire Golf 24 is speciaal ontwikkeld voor deze uitputtingsslag. De race op 25 en 26 juni geldt als één van de zwaarste autosportevenementen ter wereld. Volkswagens deelname is een eerbetoon aan de Golf GTI die dit jaar zijn 35-jarige jubileum viert.
Remschijf.nl

De Golf 24 is speciaal ontwikkeld voor langeafstandsraces. Hij heeft een 2,5-liter vijfcilinder turbomotor met 440 pk en een maximaal koppel van 540 Nm, 4Motion-vierwielaandrijving en een sequentiële zesbak. De Golf 24 is al aan een intensief testprogramma onderworpen in Portugal en Italië. Deze maand wordt hij onder raceomstandigheden getest tijdens drie races om het Langstrecke-kampioenschap op de Nürburgring.

Volkswagen Golf VI

De Golf 24 is een eerbetoon aan de dit jaar 35-jarige Golf GTI. De eerste 'hot hatch' ter wereld ging in 1976 in productie en was direct een sensatie. De Golf GTI is altijd trendsettend gebleven. Het was de eerste auto in zijn segment met DSG-transmissie met dubbele koppeling. De huidige Golf GTI heeft een direct ingespoten 2,0-liter benzinemotor met turbo. De topsnelheid van de hedendaagse GTI is 240 km/h en de sprint naar 0-100 km/h duurt 6,9 seconden. De GTI koppelt dit aan een relatief gunstig verbruik (gemiddeld 1 op 13,7) en veel gebruiksgemak.

Kris Nissen, directeur Volkswagen Motorsport: "Met de Golf 24 zetten we onze succesvolle historie bij de populaire 24-uursrace van de Nürburgring voort. Door de enorme baanlengte (20,8 km) en het unieke karakter van het circuit, vormt de race een bijzondere technische uitdaging. Met de spectaculaire Golf 24 willen we voor een groot publiek wederom een bijzondere prestatie neerzetten. Vooral ook omdat de Golf GTI op dat moment zijn 35-jarige jubileum viert".

Volkswagen Golf VI
Vandebron
XLLease