6 april 2009
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

De Volkswagen Golf GTD is terug

6 april 2009 - De autotentoonstelling van Leipzig staat voor Volkswagen in het teken van de terugkeer van een bijzonder type: de Golf GTD. Deze auto valt niet alleen op door zijn sportieve uiterlijk, maar vooral ook door de zeer hoge prestaties van de 2.0 TDI. Desondanks bedraagt het gemiddelde verbruik van dit topmodel slechts 5,3 l/100 km.
XLLease

De eerste Golf GTD kwam in 1982 op de markt. Door zijn hoge prestaties en specifieke uiterlijk was hij gelijk de GTI onder dieselmodellen. Voor de nieuwe Golf GTD geldt hetzelfde. Hij beschikt namelijk over de tweeliter TDI-krachtbron met common-rail-inspuiting. Deze motor levert een vermogen van 125 kW/170 pk en is daarmee goed voor hoge prestaties. Zo bedraagt de topsnelheid van de Golf GTD 222 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt 8,1 seconden.

Volkswagen Golf VI

De efficiency van de TDI-motor komt tot uiting in het gemiddelde verbruik. De Golf GTD neemt genoegen met 5,3 l/100 kilometer en dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 139 g/km. Standaard is de Golf GTD uitgevoerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak; een zestraps DSG-transmissie met dubbele koppeling is optioneel.

Het uiterlijk van de Golf GTD is in lijn met het prestatiepotentieel. Standaard beschikt hij over een sportonderstel en 17-inch lichtmetalen velgen. Daarnaast deelt hij ook ander uiterlijke kenmerken met de zojuist geïntroduceerde Golf GTI zoals de specifieke voorbumper met geïntegreerde mistlampen en de achterspoiler. Ook de sportstoelen en een driespaaks sportstuur zijn standaard. In het interieur voert de kleur zwart de boventoon.

Volkswagen Golf VI

De Golf GTD wordt in begin mei in Nederland verwacht; de prijzen zijn nog niet bekend.

Remschijf.nl