9 september 2010
Volkswagen Golf VI GTI
Nieuws

Volkswagen Golf VI

15-miljoenste VW Golf geproduceerd

9 september 2010 - In de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg werd vorige week een bijzonder jubileum gevierd: een Tornadorode GTI was namelijk de 15-miljoenste Golf die in deze productiefaciliteit werd geproduceerd. De Golf wordt al sinds zijn introductie in 1974 in Wolfsburg gebouwd. In totaal zijn nu al meer dan 27 miljoen Golf-modellen geproduceerd. De populairste Volkswagen rolt ook in China, Braziliƫ en Mexico van de band. Om het jubileum en het succes van de Golf te vieren, introduceert Volkswagen een speciale uitvoering van de Golf en Golf Plus.

De eerste Golf liep in 1974 in Wolfsburg van de band. De auto werd al snel een bestseller. Sinds 1975 is de Golf bijvoorbeeld de bestverkochte auto van Duitsland. Ook in andere landen was en is de Golf zeer populair. Dat heeft er onder meer toe geleid dat de auto wereldwijd wordt geproduceerd. In Duitsland wordt de Golf in Wolfsburg en Zwickau gebouwd en daarnaast zijn er productiefaciliteiten in China (Changchun), Brazilië (Curitiba) en Mexico (Puebla). De belangrijkste Europese afzetmarkten voor de Golf zijn Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Buiten Europa zijn China, Brazilië en de VS de belangrijkste markten.

Volkswagen Golf VI

In Nederland is de Golf altijd populair geweest. Sinds 1983 (het jaar waarin de tweede generatie Golf zijn entree maakte) zijn er in Nederland al meer dan 550.000 Golf-modellen verkocht. De huidige generatie Golf doet het in ons land ook weer goed. Dit jaar zijn er tot en met augustus 2010 in ons land al meer dan 12.000 verkocht (inclusief Golf Plus).

Om het Wolfsburgse jubileum én het succes van de Golf te vieren, is voor ons land een speciale uitvoering ontwikkeld: de Golf Tour II. De basis wordt daarbij gevormd door de Golf Trendline met de 63 kW (85 pk) sterke 1,2-liter TSI-motor of de Golf Plus Trendline met dezelfde motor. De Tour II-modellen beschikken over een extra rijke standaarduitrusting met onder meer 16-inch lichtmetalen velgen en 205/55 R16-banden, het Accent pakket (handgrepen en buitenspiegels in carrosseriekleur, mistlampen vóór inclusief bochtverlichting, een lade onder voorstoelen, in hoogte verstelbare passagiersstoel en een bagagenet/bagageruimteafdekking), een radio/navigatiesysteem inclusief Bluetooth en iPod/iPhone-weergave en cruise control.

De Golf Trendline Tour II 1.2 TSI (63 kW/85 pk) wordt aangeboden voor een prijs vanaf 19.290 euro. Daarmee is hij ondanks de extra uitrusting 400 euro voordeliger dan een reguliere Golf Trendline. De Golf Plus Trendline Tour is er als 1.2 TS (63 kW/85 pk) vanaf 20.890 euro. Ook hier bedraagt het voordeel ten opzichte van de reguliere Trendline-uitvoering 400 euro.

Volkswagen Golf VI

Beide modellen zijn ook leverbaar met de 77 kW (105 pk) sterke 1.2 TSI-krachtbron. De meerprijs hiervoor bedraagt 1.200 euro (alle prijzen inclusief BTW en BPM). De Golf Trendline Tour II en de Golf Plus Trendline Tour II zijn in beperkte oplage beschikbaar.

IkWilVanMijnAutoAf
Vandebron