16 juli 2004
Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf topscorder bij EuroNCAP botsproef

Autozine
16 juli 2004 | De Volkswagen Golf heeft bij de toonaangevende EuroNCAP-botsproeven de hoogste totaalscore ooit behaald. Geen enkele andere personenauto scoorde eerder zo hoog op de onderdelen inzittendenbescherming, voetgangersprotectie en bescherming van kinderen. De Golf kreeg een totaal van twaalf sterren.

De Golf kreeg voor inzittendenbescherming bij frontale en zijdelingse aanrijdingen het maximale aantal van vijf sterren toebedeeld. Daar bleef het niet bij, want het model liet nog meer uitstekende resultaten noteren. Door de Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes is de Golf goed voor vier sterren op het gebied van bescherming van kinderen. Hiermee neemt de Volkswagen een eerste positie in op dit gebied. De Golf schaart zich eenzaam aan de top als het gaat om voetgangersprotectie. Zijn score van drie sterren is bijzonder hoog.

Volkswagen Golf V

De basis van de Golf wordt gevormd door het sterke inzittendencompartiment en de verstevigingsbalken in de portieren. Dankzij lastechnieken absorbeert de carrosserie bij een botsing het grootste gedeelte van de botskrachten en voorkomt daardoor gevaarlijke vervormingen van de passagierskooi. De enorme krachten die vrijkomen bij een botsing krijgen ook geen vat op een kinderzitje dat op de achterbank is geplaatst. De Isofix-bevestigingspunten en het extra bevestigingspunt voor de bovenzijde van het kinderzitje (Top Tether) houden het te allen tijde op zijn plaats.

Volkswagen houdt met meer zaken rekening dan alleen de inzittenden van de auto. Ook voetgangersprotectie staat hoog op de agenda. En de Golf levert het bewijs. De voorzijde van de auto heeft doordachte kreukelzones en dwarsbalken die als een soort vangnet functioneren. Het resultaat is geringer letsel van de voetganger bij een aanrijding.

Volkswagen Golf V
IkWilVanMijnAutoAf
Te zien in Geneve VW Golf TDi HybridTe zien in Geneve VW Golf TDi Hybrid
4 maart 2008
Golf BlueMotion nu te bestellenGolf BlueMotion nu te bestellen
8 februari 2008
VW Golf GTI edition 30 nu leverbaarVW Golf GTI edition 30 nu leverbaar
8 december 2006
Golf GTI Edition 30 komt naar NederlandGolf GTI Edition 30 komt naar Nederland
24 november 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum