24 november 2006
Volkswagen Golf V
Nieuws

Volkswagen Golf V

Golf GTI Edition 30 komt naar Nederland

24 november 2006 - De Volkswagen Golf GTI Edition 30 komt naar Nederland. Deze zeer sportieve versie is ontwikkeld ter ere van de 30e verjaardag van de stamvader van alle sportieve hatchbacks. De Edition 30 viert het feestje met een 230 pk sterke motor en een extra sportief in- en exterieur. Volkswagen bouwt de jubilaris in beperkte oplage.
AutoCoach

De Volkswagen Golf GTI Edition 30 maakte zijn debuut op de Golf Record Day die op 30 mei van dit jaar in het Duitse Gelsenkirchen werd gehouden. Hij viel daar direct in de smaak met zijn 169 kW/230 pk sterke 2.0 liter T-FSI motor (een pk extra voor elk levensjaar), de matzwarte 18 inch lichtmetalen wielen, de speciale achterlichtunits en de extra spoilers (voor, achter en opzij). Het enthousiasme voor de auto was zelfs zo groot, dat serieproductie onvermijdelijk was. Volkswagen honoreert die wens, zij het in beperkte mate: er komen 50 Edition 30-modellen naar Nederland.

Volkswagen Golf V

Het interieur van de Volkswagen Golf GTI Edition 30 is in sportief-feestelijke stijl uitgevoerd. De sportstoelen zijn gedeeltelijk met leer bekleed. Het middelste gedeelte van zitting en leuning is uiteraard uitgevoerd in het klassieke Interlagos-blokmotief. Ook de afwerking met rode stiksels van stuur en pookhoes is speciaal voor de GTI Edition 30. Daarnaast komt het speciale jubileum logo terug op de instaplijsten en de aluminium sierstrip op het dashboardkastje. En dan zijn er ook nog de pookknop in golfbaldesign en de rode afwerking van de vloermatten.

De prijzen van de Golf GTI Edition 30 zijn nog niet bekend.

Volkswagen Golf V

Op zoek naar een Volkswagen Golf V Comfortline 1.4 TSI DSG?
Nederland Mobiel heeft er 456 vanaf € 10,-

Volkswagen Golf V Comfortline 1.4 TSI DSG

Dutchlease