20 oktober 2006
Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf V

DSG versnellingsbak voor Golf en Golf Plus 1.4 TSI

Autozine
20 oktober 2006 | De Volkswagen Golf en Golf Plus met de 1,4-liter TSI (103 kW/140 pk) zijn nu ook leverbaar met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze zestraps versnellingsbak kan als automaat worden gebruikt, maar is ook handmatig te bedienen. De prijzen beginnen bij 29.400 euro.
 

De DSG-versnellingsbak is uniek in zijn soort. Hij beschikt over twee geïntegreerde koppelingen: één voor de even versnellingen (2, 4, 6), de ander voor de oneven (1, 3, 5). De bak is zo geconstrueerd dat wanneer bijvoorbeeld in drie wordt gereden, de vierde versnelling alvast wordt ingeschakeld. Door het samenspel van de twee koppelingen wordt deze versnelling geactiveerd zonder dat de trekkracht naar de aangedreven wielen wordt onderbroken. Daardoor werkt deze versnellingsbak sneller dan conventionele automaten en zelfs handgeschakelde versnellingsbakken.

Volkswagen Golf V

Deze geavanceerde versnellingsbak is nu ook beschikbaar voor de Volkswagen Golf en Golf Plus met de 1.4 TSI. Deze motor met directe benzine-injectie heeft een turbo en een mechanische compressor. Daarmee biedt hij bij lage en bij hoge toerentallen veel trekkracht. Daarbij kenmerkt hij zich door een bescheiden verbruik. De DSG-versnellingsbak is beschikbaar voor alle uitvoeringen (Comfortline, Sportline, Comfortline Business en Sportline Business) van de Golf en Golf Plus met 1.4 TSI motor. De Golf 1.4 TSI DSG is er als Comfortline vanaf 29.400 euro en als Sportline vanaf 29.825 euro.

Beide uitvoeringen zijn er ook als zakelijke Business, met onder meer een navigatiesysteem, multifunctioneel stuurwiel en telefoonvoorbereiding. Verder bestaat er de keuze uit een CD-wisselaar, iPod voorbereiding of een USB aansluiting. De Golf 1.4 TSI Comfortline Business is leverbaar vanaf 29.795 euro en de Sportline Business vanaf 30.420 euro. De Golf Plus 1.4 TSI DSG is er als Comfortline vanaf 31.070 euro en als Sportline vanaf 31.500 euro. Beide modellen zijn er ook als Business voor respectievelijk 31.465 euro en 32.095 euro.

Volkswagen Golf V