25 januari 2006
Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf GT leverbaar vanaf 29.995 euro

Autozine
25 januari 2006 | De Volkswagen Golf GT met twincharger-techniek is vanaf medio februari te bestellen tegen een prijs van € 29.995 inclusief BTW en BPM. De GT is naast de R32 en de GTI, de derde sportieve variant van de vijfde Golf-reeks.
 

De benzinemotor van de Golf GT heeft zowel een turbo als een mechanische compressor. Daardoor is het mogelijk om met een relatief kleine cilinderinhoud een hoog vermogen te realiseren: De 1.4 TSI van de Golf GT is goed voor 125 kW / 170 pk. Daarbij is het maximale koppel van 240 Nm altijd beschikbaar tussen 1.750 en 4.500 tpm. Dat is meer dan de vorige generatie Golf met V5 (170 pk en een koppel van 225 Nm bij 3200 Nm). De nieuwe Golf GT is goed voor een topsnelheid van 220 km/h en een sprint van 0-100 in 7,9 seconden. Het gemiddelde verbruik is opvallend gering in verhouding tot zijn prestaties en bedraagt 7,2 liter/100 km. In de loop van dit jaar zal ook een 140 pk sterke TSI-motor voor de Golf en de Touran beschikbaar zijn.

Volkswagen Golf V

De Golf GT onderscheidt zich uiterlijk van de andere Golf-modellen door de V-vormige grille, die is voorbehouden aan de sportieve versies. Daarnaast is hij standaard uitgerust met 17-inch lichtmetalen velgen en een sportonderstel. De sportieve lijn wordt in het interieur doorgetrokken met onder meer sportstoelen met specifieke GT-bekleding en een sportstuur. Airconditioning (Climatic), elektrische bediende ramen voor, een boordcomputer en cruise control behoren tot het standaard pakket.

Binnen de Golf-reeks zijn er nu drie sportieve modellen met elk een eigen karakter. Naast de nieuwe GT is er de R32 als topmodel met V6 en vierwielaandrijving en de GTI. Met deze modellen raakt Volkswagen duidelijk een gevoelige snaar. Zo is de GTI-uitvoering van de Golf V zeer populair: in Nederland neemt hij ruim 8% van alle Golf (hatchback) verkopen voor zijn rekening. Ter vergelijking: bij de Golf IV was dat 2%. In de korte tijd dat de Golf R32 nu op de markt is, heeft hij de verkoopprognoses al overtroffen.

Volkswagen Golf V