8 december 2004
Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf GTI Car of the Year 2005 volgens Top Gear

Autozine
8 december 2004 | De nieuwe Golf GTI is uitgeroepen tot Top Gear's 'Car of the Year 2005'. De bijbehorende prijs werd door Jeremy Clarkson, presentator van het populaire BBC-programma, uitgereikt aan Bernd Pischetsrieder, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG.
 

De Golf GTI kreeg de titel omdat zowel de makers van het televisieprogramma als de testrijders van het gelijknamige tijdschrift de auto boven aan hun lijst plaatsten. Top Gear is niet alleen het best bekeken autoprogramma in Groot-Brittannië, maar ook het populairste automaandblad.

Volkswagen Golf V

Jeremy Clarkson liet in de verkiezingseditie van Top Gear weten dat de testrijders met name onder de indruk waren van de nieuwe FSI turbomotor: de tweeliter is misschien wel de sterkste schakel in de ketting. Hij heeft volgens de testrijder geen turbogat en zelfs als je even geen tijd hebt om te schakelen, is er toch een riante hoeveelheid koppel voorhanden. Daarnaast complimenteerde Top Gear de auto met zijn weggedrag, besturing, veelzijdigheid en de onderscheidende, maar toch subtiele vormgeving.

Clarkson: "Hoe je het ook wendt of keert: de Golf is of briljant of zeer goed in elke discipline. Hij is snel, heeft een prima weggedrag, is makkelijk te parkeren, eenvoudig te rijden en het is ook nog eens auto waarmee je overal gezien kunt worden. Daarnaast is hij comfortabel en goed gemaakt, het is dus geen wonder dat hij de hoogste trede van het podium toebedeeld heeft gekregen. Deze Golf is een absolute sensatie".

De nieuwe Golf GTI heeft sinds zijn introductie al veel lof toegezwaaid gekregen. In alle tests en impressies scoorde de auto met zijn weggedrag, de hoge prestaties en zijn onderscheidende uiterlijk, allemaal factoren die ook van de eerste generatie Golf GTI (vanaf 1976) een succesnummer maakten. Vanaf 9 december aanstaande staat de nieuwe Golf GTI in de showroom. De prijzen beginnen bij € 31.995,-. De DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling die de sprint van 0-100 km/ met 0,3 seconden verkort tot 6,9 seconden, is leverbaar tegen een meerprijs van € 2.300,-.